Miután az eredetileg kiszemelt utód, Adam Parr szűk egy éve távozott a Williamstől, majd a társtulajdonos-ügyvezető Toto Wolff 2013-ra a Mercedeshez igazolt, egyre világosabb lett, hogy az alakulat vezetését az alapító-csapatfőnök lánya, Claire veszi majd át.
Újabb lépés történt a hatalomátadásban: a 2002-től előbb egyszerű sajtósként, majd sajtófőnökként, 2010-től kommunikációs és marketingigazgatóként dolgozó hölgy mától a Williams helyettes csapatfőnöke is lett, az alakulat napi szintű irányítása ezentúl hozzá tartozik majd. 
A Williams közleménye szerint az előléptetést már a szezon kezdete előtt szerették volna bejelenteni, de a feleség és anya, Ginny halála miatt elnapolták. 
“Az elmúlt tíz évben Claire fáradhatatlanul dolgozott a Williamsért. Az F1-es szakértelme és szenvedélye kétségen felül áll, büszkén mondhatom, hogy az idők során az egyik legértékesebb munkatársunk lett” – mondta Sir Frank. “Claire helyettes csapatfőnöki kinevezése után biztos lehetek benne, hogy a Williams jövője jó kezekben van. A kinevezést Ginny is támogatta, tudom, hogy nagyon büszke lenne most, hogy a lánya elfoglalta ezt a posztot mellettem.”  
Természetesen maga Claire Williams is nagyon büszke az új pozíciójára: 
“Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy én lettem a helyettes csapatfőnök, örömmel várom a Frankkel közös munkát idén és a következő években. A Forma-1-ben nőttem fel, a sportág egyik legendás csapatfőnökétől tanultam a szakmát, ezért felkészültnek érzem magam erre az új kihívásra. Ismerem a csapattagok elkötelezettségét, a célom pedig az, hogy újra az élre kerüljünk. Nem becsülöm alá a nehézségeket, de bírom az igazgatótanács támogatását, a csapatvezetés tehetsége nagyon értékes segítség lesz számomra.”  
“Édesanyám halála miatt szomorú hónap volt ez a család és a cég számára is, de elkezdődött az idény, így előre kell tekintenünk. Megtiszteltetés, hogy én vihetem egy remélhetősen sikeres jövő felé a csapatot!”