F1: Kizárt a gumimódosítás? 2
A Red Bull a szezonkezdet óta azt panaszolja, hogy a gyors, versenyképes autójuk a Pirelli módosított gumijai miatt nem tudja kihasználni a teljes potenciálját. A Mercedes részéről is felmerültek panaszok. Mindkét csapatnál arról beszéltek a múlt hétvégén, hogy – a kívánságaiknak megfelelően – a Pirelli legkésőbb két futam múlva, Bahreinre módosít a keverékeken. 
A helyzet pikantériája, hogy a Maláj Nagydíjon épp a két fő panaszos csapat autói szerezték meg az első négy helyet, így már csak ezért sem valószínű, hogy az olasz gyártó hajlana a változtatásra, amelynek lehetőségét amúgy is csak későbbre és egyhangú kérések esetére tartják fenn.
A német Auto Motor und Sport értesülése szerint azonban a Red Bull (és a Mercedes) módosítási kívánsága eleve halva született, ugyanis még ha a sikerülne is meggyőzniük a Pirellit, a riválisok – konkrétan a Ferrari és a Lotus – biztosan megvétóznák a változtatást.
A biztonsági okokból történő változtatások esetén kívül az idény közbeni, csapatok által kezdeményezett módosításokhoz az alakulatok teljes egyetértése kell, ez pedig biztosan nem lenne meg, szögezi le a német szaklap.
“A Pirelli semmit sem változtathat a csapatok teljes egyetértése nélkül, kivéve ha valami komoly biztonsági kockázatot jelent. De két futam nincs is értelme a gumipániknak” – húzta alá a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali.