Bár Mark Webber rébuszokban nyilatkozott a szepangi incidens után, amelyben Sebastian Vettel a csapat utasítása ellenére előzte meg a gyanútlan ausztrált. A veterán a verseny után azt mondta, hogy “nagyon durva” a helyzet, hazamegy Ausztráliába, szörfözik, “beveszi a gyógyszert” és majd kiderül, hogy az elég erős lesz-e.
Egyesek úgy értelmezték ezt, hogy a Red Bull-os folytatást mérlegeli majd a pilóta, de Webber édesapja, Alan kedden tisztázta, hogy a nem kérdéses a közvetlen jövő, fia ott lesz a Kínai Nagydíjon. 
“Ott leszünk Kínában a következő versenyen” – szögezte le az ausztrál ABC-nek.
Az idősebb Webber elmondta, hogy ő ugyan őszintének tartotta Vettel utólagos bocsánatkérését, de a baj már megtörtént, fia, és tudomása szerint a csapat bizalma is alaposan megrendült a háromszoros világbajnokban:
“Jó ideig eltart majd, mire visszanyerheti Mark bizalmát és tiszteletét. Sebastian nem engedelmeskedett a csapatnak, így a többség, ha nem egyenesen mindenki csalódott benne. Mark iránt az egész bokszutcában megmaradt a tisztelet, de Sebastian valószínűleg sokat veszített ebben a tekintetben.”
Alan Webber hozzátette, hogy a Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz kijelentette, az ausztrál pilóta helye a történtek után is “biztos” a csapatnál.
A csapatfőnök, Christian Horner is leszögezte egy friss megszólalásában, hogy számítanak Webberre, számítanak arra, hogy az ausztrál nem ábrándult ki a csapatból.
“A csapat álláspontja egyértelmű volt. Mark is tudja, hogy a csapat nem manipulált, nem volt összeesküvés, szóval a jövőjét illető spekuláció csakis az indulatokból fakadt. Megvolt a megbeszélésünk, mindkét pilótával beszéltem. Sebastian bocsánatot kért Marktól és a csapattól is. Megvolt a megbeszélés, és most már a következő futamra koncentrálunk.”