F1: Hülkenberg még Räikkönent is felhúzta 2
A nehéz melbourne-i szezonkezdet után Malajziában a Sauber megszerezte első pontjait Nico Hülkenberg 8. helye révén. 
Hülkenberg, aki az Ausztrál Nagydíjon az üzemanyagrendszer hibája miatt el sem tudott indulni, jó rajtot követően ügyesen lavírozott az átmeneti esőgumikon. A pálya felszáradt, és miután a német a közepes keménységű abroncsokra váltott, többször is nagy csatába keveredett Kimi Räikkönennel, akit a rádióüzenetek szerint alaposan kizökkentett legendás nyugalmából az ifjú tehetség, és csak nehezen tudta átverekedni magát a Sauberen.
“Elégedett vagyok a négy megszerzett ponttal, azok után, hogy most futottam az első versenyemet az új autóban. Minden nagyon jól ment, elsősorban az átmeneti gumikon voltunk gyorsan, közvetlenül a rajt után. Később forgalomba kerültünk, és nem tudtam leelőzni a többieket” – ismerte el Hülkenberg. “Azt hiszem, megérdemeltük a 8. helyet, keményen megharcoltunk érte. Jók a lehetőségeink, az apróbb részleteken kell csak dolgoznunk, hogy előrébb lépjünk” – tette hozzá.
A csapat másik versenyzője, az újonc Esteban Gutiérrez csalódott, hogy nem szerezte meg első pontjai. “A 12. hely rendben van, de szerettem volna pontszerző helyen végezni A verseny vége felé időt vesztettünk, mert túl sokáig használtuk a gumikat. Igyekeztünk stratégiát váltani, és mindent megtettem, hogy előrébb jussunk” – foglalta össze versenyét a mexikói. “Előreléptünk, de továbbra is dolgoznunk kell a pontszerzésért.”