A Maláj Nagydíjon feltűnt a Caterham garázsában a csapat korábbi pilótája, Heikki Kovalainen. A finn versenyzőt, aki sokáig a vállán cipelte a kiscsapatot, az idei évre ejtették, hogy fizetős pilótákkal javítsák a nehéz helyzetben levő Caterham költségvetését.
Kovalainen Tony Fernandes, a Caterham vezetőjének vendégeként érkezett Malajziába. Az egyszeres futamgyőztes szerint szó sincs arról, hogy visszaülne az egyik zöld versenyautó volánjához, Fernandes csupán barátként invitálta a versenyre.
Ennek ellenére a finn továbbra is F1-es állást keres, ugyanakkor a tesztpilótai helyek nem érdeklik. “Szeretem az F1-et, és minél hamarabb vissza akarok térni” – árulta el célját. “Nem tudhatjuk, mit hoz a jövő, így jobb, ha nyitva tartjuk a szemünket. Továbbra is az F1 az első számú vágyam, annak ellenére, hogy tavaly év végén nem jöttek össze a dolgok.”
Kovalainen elismerte, hogy más versenysorozatokból is kapott ajánlatokat, illetve fejlesztői- és tesztpilótai állásokkal is megkínálták F1-es csapatok, ám ezeket egyelőre visszautasította. 
“Nem igazán mozgat ez a lehetőség, versenyezni akarok. Dolgozom azon, hogy formában maradjak. Jelenleg nem gondolom, hogy más sorozatokban kéne próbálkoznom” – mondta a Malajziában vendégeskedő versenyző.