F1: Vettelék berezeltek a gumiktól 2
Bár az egykörös tempó tekintetében nem panaszkodhatnak a Red Bullnál, hiszen az első edzésen Mark Webber 68 ezreddel Kimi Räikkönen előtt, míg a másodikon Sebastian Vettel mindössze 19 ezreddel a finn mögött végzett, világos, hogy a címvédő alakulatnál rendesen meg vannak ijedve a szepangi gumikopás miatt. Mindkét pilóta erről beszélt az edzések után.  
“Egyelőre nem tudjuk, hol állunk, más pálya, más gumik. Azt hiszem, ma mindenkinél nagyon durva volt a kopás. Így messze az autó potenciálja alatt lehet csak menni, nem nagy öröm, de ez van. Meg kell próbálnunk ezt-azt, hogy javuljon a helyzet”   mondta Vettel.
“Délután nyilván nem végeztünk túl sokat az időjárás miatt, de délelőtt azért dolgoztunk, az nem volt rossz. Remélem, hogy azért marad elég gumink, hogy túlélhessük a futamot, ma ugyanis nagyon komoly volt a kopás mindenkinél. Holnap új nap lesz, eshet is, szóval gyorsan változhatnak a dolgok, ilyen Malajzia.” 
Webber szerint tulajdonképpen eső kellene a továbbiakra, ugyanis igazán csak vizes pályán lehet valóban hajtani a slickeken.
“Továbbra is a gumik játsszák a főszerepet, azokról szól az egész. Igazából (az esőben) működtek csak rendesen a száraz gumik, hogy őszinte legyek, talán csakis akkor működnek. Ha esik és slickeken vagyunk, talán az működik.”
Ami az általánosabb tapasztalatokat illeti, az ausztrál nem tudott sokat mondani: “Sok mindent megtudtunk ma, este átböngésszük az adatokat. De ezek a pénteki nyilatkozatok igazából nem érnek semmit, csak próbálunk mondani valamit, aztán szombatra és vasárnapra már minden más. Egyszerűen igyekszünk minél jobban dolgozni és kész. Ma elég sima nap volt, de még javulnunk és gyorsulnunk kell.” 
Webber hozzátette, hogy a második edzés közepén érkezett esőnek haszna is volt, mert így fel lehetett mérni, milyen gyorsan és melyik pontokon szárad a pálya, hol lehet az átbillenési pont az átmeneti esőgumik és a slickek között.