F1: Räikkönené a második edzés 2

A Maláj Nagydíj második gyakorlása Kimi Räikkönen elsőségével végződött, a lotusos finn visszatérése óta most először zárt az élen szabadedzést.
Legjobb idejét még az edzés első felében futotta, ugyanis bő háromnegyed óra után egy zápor eláztatta a pályát, így már senki sem tudott javítani, annak ellenére sem, hogy az utolsó tíz percben újra felkerültek a száraz gumik.
Räikkönen előnye azért nem volt nagy, a címvédő Sebastian Vettel mindössze 19 ezreddel maradt el tőle, de még a ferraris Felipe Massa is egytizeden belüli hátránnyal zárt a leggyorsabb körén.
A 4. és 5. helyre Fernando Alonso és Mark Webber került, ők bő négytizeddel voltak lassabbak a szezonnyitó győztesénél.
A top10 második felébe Romain Grosjean  (Lotus), valamint a két Mercedes és a két Force India fért be. Az utóbbi csapatnál az edzés nagy részében csak Paul di Resta dolgozott, Adrian Stuil autójának hátulját teljesen szét kellett szerelni.
A Williams továbbra is küszködik, Valtteri Bottast még az egyik marussiás, Jules Bianchi is megelőzte. A szintén nem túl versenyképes McLarennél bizakodásra adhat okot, hogy a vizes pályás körökön, intermediate gumikon Jenson Button volt a leggyorsabb, a 2009-es bajnok nem véletlenül reménykedik az esőben.
A trükkös körülmények ellenére komoly incidens nem történt, egy-két elmért féktáv és megcsúszás mellett a leglátványosabb az volt, amikor Nico Hülkenberg a bokszutcába vezető aszfaltcsíkon állította keresztbe a Saubert, elzárva az utat, de végül sikerült irányba állnia és bemennie.
A Maláj Nagydíj kvalifikációja szombaton közép-európai idő szerint reggel 9 órakor kezdődik majd.
Maláj Nagydíj, 2. szabadedzés, Szepang, 2013.03.22.