F1: Most nem puhánykodik a Pirelli 1
F1: Most nem puhánykodik a Pirelli 2

F1: Most nem puhánykodik a Pirelli

F1: Most nem puhánykodik a Pirelli

F1: Most nem puhánykodik a Pirelli 5
F1: Most nem puhánykodik a Pirelli 6
Fotó megosztása:
Az F1-esek épp csak szusszanhatnak egyet a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj után, hiszen ezen a hétvégén már jön is a második forduló, a Maláj Nagydíj.
A verseny az egyik legextrémebb az egész naptárban, a délkelet-ázsiai helyszínen hőség, magas páratartalom és óriási felhőszakadások nehezítik a versenyzők és a csapatok dolgát. A szepangi pálya aszfaltja emellett kimondottan durva felületű, a körön nagyok az oldalirányú terhelések, így a gumiszállító Pirelli a melbourne-i szuperlágyas kaland után ezúttal biztosra megy. A szállító a két legtartósabb keverékét, a közepest (fehér) és a keményet (narancs) viszi, és persze az esőgumik is ott lesznek.
“Szepangot joggal nevezhetjük extrémnek, mind az időjárás, mind a pálya felülete miatt. Ez tehát az egyik legnagyobb kihívást jelentő hétvége a gumik szempontjából. Most mutatkozik be versenyen az új narancs kemény keverékünk, a színt azért választottuk, hogy jól meg lehessen különböztetni a fehér közepestől a képernyőkön. A kiosztásunk megegyezik a tavalyival, de az idei gumik jobban tapadnak, de jobban is kopnak” – magyarázza a Pirelli motorsportfőnöke, Paul Hembery.
“Tavaly a három kiállás volt a nyerő stratégia a félig vizes, félig száraz futamon, Fernando Alonso és Sergio Perez csatája a gumikról szólt. Ezúttal is három kiállásra számítunk, de valószínűleg most is az időjárás diktál majd. Még ha nem is esik, akkor is 80 százalékos páratartalom és 30 fok feletti hőmérséklet várható.”