F1: A Mercedes megint a gumikat szidja 2
Tavaly a küszködő Michael Schumacher kelt ki többször is a Pirelli abroncsai ellen, most a Mercedes-csapat címzetes elnöke, Niki Lauda kritizálja a gumikat, igaz, a háromszoros bajnok osztrák nem a gyártót hibáztatja.
A hideg téli teszteken a csapatok és a pilóták borzalmasan szenvedtek a 2013-ra lágyabbá tett Pirellikkel és a szintén hűvös melbourne-i szezonnyitón is az abroncsok játszották a főszerepet. Míg a pole-ból rajtoló Sebastian Vettel három kiállással végül a 3. helyen ért be, a gumikkal kíméletesebben bánó Lotusban ülő Kimi Räikkönennek elég volt két csere, így a 7. helyről indulva nyerte meg a futamot. Lauda szerint ez elfogadhatatlan:
“A gumikat illető helyzet teljesen nonszensz. A kerékcserék számának mesterséges emelése helytelen. Nem igazán a Pirelli tehet erről, ők csak azt teszik, amire az FIA utasította őket, de mostanra a verseny 90 százalékában senki sem érti, mi is történik” – nyilatkozta a Bildnek.  
“Nekem megvan az az előnyöm, hogy megkérdezhetem a mérnököket, de a nézők nem tehetik ezt meg. És igazából még a mi embereink is zavarban vannak. Az ilyen lágy gumik ártanak a Forma-1-nek. A nézők elvesztik a fonalat, ha kettőnél több kiállás van. Ez nagyon rossz irány.”
A Pirelli motorsportfőnöke, Paul Hembery Twitteren egész hétvégén hasonló megjegyzésekre válaszolgatott, Lauda megszólalására is reagált: “Sok szurkoló üzente nekünk, hogy szerintük sokkal izgalmasabb így a verseny.”
“Niki már elfelejtette, hogy milyen unalmasak voltak a futamok régebben? Mindig ez van: új kihívás elé állítjuk a csapatokat, és ha nem az ő versenyzőjük győz, akkor panaszkodnak.”