Räikkönen: A pénzen is múlik a folytatás 2
Kimi Räikkönen nagyszerű győzelemmel kezdte a 2013-as szezont, a finn pilóta a 7. helyről rajtolva, egy kiállást megspórolva lett első úgy, hogy a futam végén még a leggyorsabb kört is megfutotta. 
A melbourne-i szereplés nagyon meggyőző volt, a már tavaly is a bajnokság 3. helyén záró Jégember idei bajnoki esélyei pillanatnyilag reálisnak látszanak. A finn arra figyelmeztetett azonban, hogy a szezon során a pénz is fontos tényező lesz, igaz ő bízik a Lotusban.
“Tavaly nagy kérdés volt, hogy a csapat képes lesz-e lépést tartani a nagyobb alakulatokkal. Természetesen most sem lesz könnyű dolgunk. Meggyőződésem, hogy az emberanyagunk és az eszközeink megvannak, de a pénz is nagyon fontos tényező” – utalt az év közbeni fejlesztési verseny költségeire.
“Nyilván nincs akkora költségvetésünk, mint a Ferrarinak, a Red Bullnak vagy a Mercedesnek, de azért tavaly is megmutattuk, hogy ebből a pénzből is elég jól dolgoztunk. Az embereink és az infrastruktúránk tekintetében semmilyen kétségem nincs, de több pénzzel nyilván még jobbak lehetünk, még fairebb alapon küzdhetünk a nagyobbak ellen.”
A csapatfőnök, Eric Boullier a vasárnapi siker után egyáltalán nem kívánt még a bajnoki esélyekről beszélni, amikkor erről kérdezték:
“Én csakis arra akarok koncentrálni, amit eredetileg kitűztünk, azaz hogy idén élcsapattá váljunk. Egy ilyen kezdés után persze minden erőnkkel küzdünk majd a címért, de nagyon korai lenne bármi többet mondani annál, mint hogy a Lotus most már tényleg topcsapat. Ha pedig minden szezonban képesek vagyunk győzelmekért küzdeni, akkor felépül a lendület, és talán bajnokságot is lehet nyerni.”