F1: Gyári hiba miatt gyorsult a McLaren 2

Sokan értetlenkednek a McLaren ausztráliai küszködése láttán, főleg azután, hogy az idei első tesztnapot Jerezben még Jenson Button nyerte, ráadásul figyelemre méltó időeredménnyel. Tehát az előszezon kezdetén még VB-esélyesnek tűntek a wokingiak, most pedig már a középmezőny elejére keveredniük is kihívást jelent.
Egy Forma-1-es szakblog szerint a jerezi eredménynek meglepő oka volt, ugyanis egy gyári hibának köszönhette Button az autója sebességét. A kerékfelfüggesztés egyik elemét rossz irányból szerelték fel, aminek következtében a versenyautó igen alacsonyra került. 
Ez Jerezben ugyan segítette Button tempóját, ám egy kicsit is hepehupásabb aszfalton vagy akár nagyobb üzemanyag-mennyiség mellett használhatatlanná tenné az autót, így az eredetileg tervezett módra állították vissza a felfüggesztést.
Button pénteken Ausztráliában már utalt egy elrontott beállításra, aztán kiderült, hogy az összeszerelési hiba volt a csalóka eredmény oka. Ezt Martin Whitmarsh csapatfőnök is megerősítette. “A rosszul odaillesztett elem nem működne egy olyan egyenetlen pályán, mint a melbourne-i. A legtöbb helyszínen használhatatlan lenne. Többek között emiatt is olyan halovány az autó teljesítménye, ezt a hibát orvosolnunk kell hamarosan” – tette hozzá Whitmarsh.
Ahogy megírtuk, a McLaren mindössze két pontot szerzett Melbourne-ben, Jenson Button 9. helyének köszönhetően. A csapat idén nagy reményekkel kezdte a tesztelést, főleg azok után, hogy a szezonzáró Brazil Nagydíjon Button megszerezte a győzelmet. Az egyre fokozódó fejetlenségben többek között az is felmerült, hogy visszahozzák a tavalyi autójukat, amely az év végén remekül teljesített.