Az időmérőn ugyan csapattársa mellé, a 2. helyre kvalifikált Mark Webber, de az Ausztrál Nagydíj rajtjánál azonnal visszaesett, így tulajdonképpen kisebb csoda volt, hogy a gondok ellenére a 6. helyen ért be, ugyanis gondokból volt bőven.
“Nagyon sok baj volt a telemetriával a rajtrácson, fogalmunk sem volt, mi van az autóval, a KERS-szel, a kuplunggal, mindennel. Szóval elég idegesek voltak a srácok és persze én is. Gyakorlatilag semmilyen információjuk nem volt a bokszutcában. A futam első felének nagy részében a KERS is elszállt. Az első bokszkiállás sem volt jó, lassú volt” – sorolta az ausztrál veterán. “Nagyon sok minden rosszul sült el a futam első felében, de van ilyen.”
 
A Red Bull az időmérőig dominálta a hétvégét, de a futamot a lotusos Kimi Räikkönen nyerte, saját bevallása szerint lazán. Webber elismeri, hogy nem csak a műszaki gondok miatt nem szerepelt jobban a bajnokcsapat.
“Ma valószínűleg akkor is elvertek volna minket a kétkiállásos versenyzők, ha minden teljesen rendben lett volna. A futam akkor is nagyon-nagyon nehéz lett volna, de sima napunk van. De gratulálok Kiminek és a srácoknak, nincs mást tenni, ha valaki jobban teljesít!”
“Az első sorból rajtolva nyilván nem a 3. és 6. helyet céloztuk, de mindent egybevetve, azt hiszem ez volt a maximum, amit hozhattunk. A Lotus nagyon kíméletes volt a gumikkal, Kiminek simán működött a két kiállás. Szerintem a mai, hűvösebb körülmények nem voltak ideálisak a gumikhoz, de így sem indult rosszul a bajnokság számunkra” – magyarázta a csapatfőnök, Christian Horner.
“Mark szépen mentett a nehéz rajt, az ECU miatti KERS-probléma után. Újraindítottuk a rendszerét, onnan már erősen ment. Abban a tudatban távozhatunk, hogy jó az autónk, várjuk a melegebb körülményeket!”