A legkevesebb várakozás talán Giedo van der Garde szerepléséhez fűzödött, aki a pontszerzésre esélytelen Caterham volánja mögött mutatkozott be 28 évesen a Forma-1-ben, amivel az idei legidősebb újonc címét is kiérdemelte. 
“Szuperlágy gumikon kezdtem, és a rajtot követően leelőztem pár versenyzőt az első kanyarban Az első kiállásig minden jól ment, tudtam tartani Jules Bianchit, ám a következő etapban lassú defektet kaptam, ami sok időmbe, és előre kellett hoznom a következő kiállásomat. Mindent egybevetve jó tapasztalat volt – ez is volt a fő célom, tanulni.”
Max Chilton, a Marussia pilótája ígéretes ifjúkori eredményekkel, illetve erős anyagi háttérrel indul. A fiatal versenyző magabiztosan végigvezette a távot, és ugyan a rivális Caterham tapasztaltabb pilótája, Charles Pic előtte végzett, a szintén újonc Giedo Van der Garde-ot megelőzte, és a 17. helyen végzett.
“Boldog vagyok a Forma-1-es bemutatkozásomat követően. Van der Garde-dal kakaskodtunk az elején, aminek következtében megsérült az első szárnyam, amit le kellett cserélnem. Ez hátravetett, és időbe telt a felzárkózás. Később jót csatáztam van der Garde-dal, amelynek végén le is tudtam előzni őt. Voltak ugyan nehéz pillanatok, úgy érzem sokat tudtam tanulni, és a következő versenyeken már sokkal tapasztaltabb leszek. Malajziában már jobban szeretném megközelíteni a középmezőnyt.”
A másik marussiás újoncot, Jules Bianchit sokan az egyik legnagyobb F1-es tehetségnek tartják. Korábban már tesztelhette a Ferrari és Force India autóit is, és valószínűsíthető, hogy a közeljövőben egy komolyabb csapatnál is kipróbálhatja magát. Bianchi hozta is a tőle elvárhatót, és a kiscsapatok pilótái közül kiemelkedőt nyújtott, 15. lett.
“Nem tudok jobb kezdést elképzelni. Nagy kihívás volt a tegnapi kvalifikáció, de mára megnyugodtam. Minden nagyon jól ment a versenyen, amennyire tudtuk, igyekeztük kezelni a gumikopást. Szeretném megköszönni az egész csapatnak, a mérnököknek, a szerelőknek, hogy segítettek felkészülni. Jó látni, hogy mennyit fejlődtünk a tél folyamán.”
F1: Megtanulták a leckét az újoncok 1
F1: Megtanulták a leckét az újoncok 2

F1: Megtanulták a leckét az újoncok

F1: Megtanulták a leckét az újoncok

F1: Megtanulták a leckét az újoncok 7
F1: Megtanulták a leckét az újoncok 8
F1: Megtanulták a leckét az újoncok 9
F1: Megtanulták a leckét az újoncok 10
Fotó megosztása:
F1: Megtanulták a leckét az újoncok 11
Valtteri Bottas talán a legtapasztaltabb az összes újonc közül, hiszen tavaly sok nagydíj pénteki szabadedzésén tesztelhette a Williamst, és régóta a csapattal készül a bemutatkozásra. A finn tehetségét sem kérdőjelezi meg senki, azonban úgy tűnik, a várakozások ellenére a britek autója nem sikerült úgy, ahogy szerették volna. Bottas korrekt módon végigcsinálta a versenyt, 14. lett.
“Jól rajtoltam, és nagyon élveztem, hogy újra versenyezhetek. Aztán egy kis hibát elkövettem, amivel sok helyet vesztettem. A maximumot hoztuk ki az autóból, és annak ellenére, hogy még nincs meg a vágyott tempónk, vannak pozitívumok, amelyekre építhetünk. A következő verseny egy hét múlva lesz, szóval keményen kell dolgoznunk, hogy ott megszerezhessük első pontjainkat.”
Esteban Gutiérrez Bottashoz hasonlóan már tavaly is többször tesztelhetett csapatával. Az újoncok közül talán övé a legütőképesebb autó, a tavaly több dobogós helyezést is szerző Sauber. A mexikói ehhez képest elég eseménytelen versenyt futott, körhátrányban a 13. helyen végzett, ami annak ellenére is csalódás némileg, hogy az újoncok közül a legjobb helyezést érte el.
“Az elsőszámú célom az volt, hogy célba érjek, és örülök, hogy ezt teljesíteni tudtam. Köszönettel tartozom a csapatnak, mivel a tegnapi kvalifikáción sokat vesztettünk az esélyeinkből egy jobb eredmény elérésére, ám ők segítettek abban, hogy visszahozzunk valamit ebből. Jó alapokra építkezünk, hogy a jövőben keményen küzdjünk és eredményesek legyünk.”