A tempót mindkét edzésen a világbajnoki címvédő Vettel diktálta, leggyorsabb körét a gyorsan kopó szuperlágy gumin érte el, az adott etap harmadik körében. Délután Webber felzárkózott csapattársa mögé, ám mindkét pilóta sietett kijelenteni, hogy nem szálltak el az RB9 teljesítményétől. 
Webber nagyjából ugyanazt hangoztatta, amit a téli tesztek után mondtak a csapatok, hogy az erősorrendet nehéz megítélni, miután nem tudhatják, ki mennyi üzemanyaggal körözött. 
“Nem rossz kezdés, de még van dolgunk bőven” – jelentette ki az ausztrál, aki – miután a Red Bull vezető pozíciójáról kérdezték – a következőket tette hozzá: “Még nem versenyzünk, szóval erről majd inkább vasárnap beszéljünk.”
Webber szerint a csapat helyzete bíztató. “A legtöbb versenyen jó esélyekkel indulunk majd. Ha a vasárnapi egy lesz ezek közül, az fantasztikus” – lelkendezett.
Vettel szintén megpróbált nem túl nagy következtetéseket levonni az első edzésekből, de érzékeltette, még több is van a Red Bull autóiban. 
“Jó napunk volt, figyelembe véve, hogy ez a szezon legeleje” – mondta a világbajnok. “Az időeredményeket ismerjük, de ma nem azok a legfontosabbak. Persze jó érzés, hogy valahol a mezőny elején vagyunk, de a legfontosabb, hogy nem volt semmilyen problémánk. Egy csendesen dolgos napunk volt.”
“Amikor megérkeztünk, nagyon meleg volt, ám azóta sokat hűlt az idő. Nem tudjuk, ez milyen hatással lesz majd a gumikra és a kocsi egyensúlyára, de készen kell állnunk arra, hogy változtassunk a beállításokon és a stratégiánkon” – fejtette ki Vettel.  
“Elégedettek lehetünk, és szerintem még van tere a fejlődésnek, miközben figyelnünk kell, a többiek hogy állnak” – tette hozzá a világbajnok.