Webberből az idei szezonra az F1 korelnöke lett 36 évével. A sajtó azonnal elkezdte ráaggatni a veterán jelzőt, gyakorta felmerül a visszavonulása is, főleg azok után, hogy az elmúlt években rendre alulmaradt a Red Bull házi kedvencével, a háromszoros világbajnok Sebastian Vettellel szemben. Az általános vélekedés szerint Webber távozása egyben visszavonulását is jelentené a Forma-1-től. 
A Red Bull mindenesetre elégedett az ausztrál pilóta eredményeivel, Christian Horner szerint olyannyira, hogy az egyéves szerződését minden bizonnyal meghosszabbítják majd az idény során, amennyiben Webber továbbra is jól teljesít.
“Az utóbbi három évben mindig felmerül Mark visszavonulásának híre” – mondta a Red Bull-főnök. “Végül mindig velünk maradt, mert jól vezetett. Az idei évre is ugyanez vonatkozik” – tette világossá Horner. 
“A legerősebb versenyzőpárost akarjuk magunkénak tudni, és Mark jelentősen hozzájárult a konstruktőri VB-címeinkhez 2010 óta. Mindig a legjobbját nyújtja, és ezt is várjuk tőle.”
Magát Webbert különösebben nem érdeklik azok a vélemények, amelyek szerint kezd kiöregedni az F1-ből. “Nem érzem magam a legöregebbnek. Akkor lenne így, ha a mezőny lehagyna, de ez nincs így” – mondta. Az ausztrál pilóta számára nem ismeretlen helyzet, hogy sokan pályáznak versenyzői helyére. “A keseyűk mindig is készenlétben álltak, hogy lecsapjanak, ez már csak így megy. Lesz egy nap, amikor azt mondom, elég” – tette hozzá Webber, aki arra készül, hogy Alan Jones után a második ausztrál legyen, aki VB-t nyer.
Horner szerint rengeteg versenyző szeretne Red Bull-pilóta lenni, ám egyelőre Webber az, aki ezt eredményeivel kiérdemelte, és nincs okuk a változtatásokon gondolkodni.
A csapatfőnök szavai ellenére Webbernek többször is bizonytalanná vált a helyzete a Red Bullon belül, hiszen Helmut Marko, a cég motorsportfőnöke, a tulajdonos Dietrich Mateschitz bizalmasa rendre nyíltan konfrontálódik az ausztrállal, és Vettelt favorizálja házon belül. Legutóbbi, ez év elején történt szóváltásukról részletesen beszámoltunk.
Horner védelmébe vette Webber. “Nincs könnyű helyzetben Mark, hiszen folyamatosan egy olyan fiatal pilótához hasonlítják, aki generációjának talán legtehetségesebb pilótája, és akinek minden sikerült ugyanazzal az autóval, amit ő is hajt. Sebastian 101 versenyből 26-ot megnyert, ő a sport legfiatalabb háromszoros világbajnoka, futamgyőztese, és még számtalan más rekord gazdája” – fejtette ki a csapatfőnök.
“Ugyanakkor Mark is bizonyította, hogy amikor kijön neki a lépés, verhetetlen. Nincs másra szüksége, mint az egész szezonra állandósítani a jó formáját.”
Főnöke szerint Webber egy kiforrott, érett pilóta. “Tavaly nagyon jól ment. Az egész szezonjának nagy lökést adhat, ha idén ismét eredményesen kezdi a szezont” – jelentette ki Horner.