F1: Grosjean az utolsó esélyét kapta 1
F1: Grosjean az utolsó esélyét kapta 2

F1: Grosjean az utolsó esélyét kapta

F1: Grosjean az utolsó esélyét kapta

F1: Grosjean az utolsó esélyét kapta 8
F1: Grosjean az utolsó esélyét kapta 9
F1: Grosjean az utolsó esélyét kapta 10
F1: Grosjean az utolsó esélyét kapta 11
F1: Grosjean az utolsó esélyét kapta 12
Fotó megosztása:
F1: Grosjean az utolsó esélyét kapta 13

Romain Grosjean 2009 második felében a mély válságban lévő Renault-nál mutatkozott be az F1-ben, de a körülmények és a tapasztalatlansága miatt semmit sem mutatott, fel sem merült a megtartása.
A francia aztán visszatért a GP2-be, 2011-ben megnyerte a bajnoki címet, így tavaly újabb lehetőséget kapott az ensotne-i alakulatnál, a Lotus versenyzője lett a szintén két év után visszatérő Kimi Räikkönen mellett.
Grosjean jó néhányszor villantott az időmérőkön, a dobogóra is felállt néhányszor, de nagyon sok balhéja is volt, a Belga Nagydíjon általa okozott rajtbaleset miatt egy futamról még el is tiltották. Az év végén nagy kérdés volt, hogy kap-e újabb esélyt, de decemberben végül bejelentették, hogy 2013-ra is marad.
A csapatfőnök, Eric Boullier nem titkolja, hogy nem volt sima a döntés.
“Itt ez a srác, aki a világ egyik leggyorsabb versenyzője, de az F1-ben nincs pardon, nem sok hibalehetőség van. Még tanulnia kell, de most már igen gyorsan” – nyilatkozta a francia le Figarónak. “azt hiszem, ha én nem lennék a csapatnál, ma már ő sem lenne itt” – tette hozzá.
Grosjean azt mondja, tisztában van vele, hogy egy második esély kapott, sőt “harmadik esélyt, ha a 2009-es bemutatkozásomat is számoljuk”, így nem fér bele a botladozás. 
“Csak 22 versenyzőnek van helye a mezőnyben, óriási a verseny. A télen alaposan átbeszéltünk mindent a csapatvezetéssel, konkrét célokat szabtak nekem. Tudom, hogy mit kell nyújtanom, hogy továbbra is bízzanak bennem.”
“Erickel kölcsönösen bízunk egymásban, de ő a főnököm is egyben, örökké nem oltalmazhat. Tudom, hogy nagyon sokat tett azért, hogy most itt itt lehessek.”