Ausztráliában fogadni lehet Mark Webber győzelmére Melbourne-ben. Ez egyáltalán nem meglepő, az már inkább, hogy arra is lehet pénzt tenni, vajon ez lesz-e a helyi kedvenc utolsó hazai versenye. Az előbbiért kevesebb pénz jár, mint az utóbbiért, ettől függetlenül kérdéses az ausztrál sorsa a Forma-1-ben.
Webber Michael Schumacher és Pedro De La Rosa visszavonulásával az F1 korelnöke lett 36 évével. A motorsport világában nem vészesen magas ez a szám, gondoljunk csak Nigel Mansellre, aki 39 évesen nyerte világbajnoki címét, Damon Hill pedig éppen 36 volt, amikor a csúcsra ért.
Az ausztrál helyzetét inkább az nehezíti, hogy idén lejár szerződése a Red Bullnál, ahol egyrészt évek óta Sebastian Vettel árnyékában autózik, másrészt többször konfliktusba került Helmut Markóval, a csapat motorsportfőnökével. Ráadásul a Red Bull igen sok pénzt és energiát öl utánpótlás-programjába, például a Toro Rosso csapat üzemeltetésébe, ahol Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne küzd azért, hogy a közeljövőben Sebastian Vettel csapattársa lehessen.
Webber nem aggódik különösebben. A héten egy régebbi Red Bull-lal körrekordot állított fel a Sidney Motorsport Parkban, de nem csak emiatt érzi kiváló formában magát, hiszen a téli teszteken is remekül teljesített, sokat ment és gyors köröket is autózott. 
“Nyilvánvaló, hogy nem a karrierem elején vagyok, de képes vagyok kiemelkedően teljesíteni. Úgy érzem magam, mintha 25 lennék, még ha tudatában is vagyok annak, hogy valójában nem annyi vagyok” – mondta a kilencszeres futamgyőztes. “Amíg az élmezőnyben vagyok és élvezem a versenyzést, addig fogom folytatni” – tette hozzá. 
Az ausztrál ugyanakkor elismerte, egyelőre küzd a folytatás gondolatával, ami szerinte alapvetően rajta fog múlni. Ugyanakkor ez nem befolyásolja majd idei teljesítményét. “Élvezni fogom a versenyzést, de eltökélt vagyok, ki fogok használni minden lehetőséget, és továbbra is jól teljesítek” – ígérte Webber.
A Red Bull továbbra is jó helyzetben van a tavalyi Monacói Nagydíj győztese szerint, aki képesnek érzi magát arra, hogy harcban álljon Vettellel Melbourne-ben a győzelemért. “Sebnek hihetetlen sorozata van, mindannyian tudjuk, milyen jól megy. Ugyanakkor miért ne jöhetne ki nekem is a lépés, azok után, hogy minden ennyire jól ment a teszteken” – lamentált a pilóta.
Webber izgalmát fokozhatja, hogy a melbourne-i lesz első futama új versenymérnökével, a Lotustól igazolt Simon Rennie-vel. “Amióta a Red Bullnál vagyok, mindig Ciaron Pilbeammel dolgoztam. Ő most változtatni akart, hiányozni fog nekünk, de nem akadályoztuk döntésében” – árulta el. “Ám közben megérkezett hozzánk Simon Rennie, aki nagyon felkészült, és nagyon jól együtt tudtunk működni a téli teszteken” – árulta el a hazai versenyére készülő pilóta.