F1: A Red Bull-tulaj elengedné Vettelt 1
F1: A Red Bull-tulaj elengedné Vettelt 2

F1: A Red Bull-tulaj elengedné Vettelt

F1: A Red Bull-tulaj elengedné Vettelt

F1: A Red Bull-tulaj elengedné Vettelt 5
F1: A Red Bull-tulaj elengedné Vettelt 6
Fotó megosztása:
F1: A Red Bull-tulaj elengedné Vettelt 7

A Red Bull tulajdonosa azt ígéri, nem akadályozza meg Sebastian Vettelt, ha egy másik csapatnál akarja kipróbálni magát. 
Annak ellenére, hogy Vettel a tavalyi szezon végén sokadszorra is cáfolta a pletykákat, amelyek szerint a Ferrarihoz igazolna, Mateschitz megértené, ha a vörösök ajánlata felkeltené a háromszoros világbajnok érdeklődősét.
“Ha nem tudnánk együtt dolgozni, akkor felesleges lenne megtartanunk őt, még ha élő szerződése is van”- vélekedett a tulajdonos. “Ha forma-1-es pilóta lennék, minden bizonnyal arról álmodoznék, hogy egy nap a Ferrari versenyzője lehetek” – árulta el. “De szerencsére ez a probléma most nem aktuális” – mondta.
Mateschitz szintén kitért Mark Webberre, akit ezúttal is megvédett Helmut Marko kritizáló szavaitól. “Mindig nehéz Sebastian ellen versenyezni, de Mark már több ízben bebizonyította, hogy ha jó formában van, akkor képes rá, és olyankor még Vettel sem győzheti le egykönnyen. Szerencsések vagyunk, hogy két elsőszámú pilótánk van, akiknek ugyanolyan feltételeket biztosítunk.”
Az osztrák milliárdos szót ejtetett továbbá csapata és a Renault kapcsolatáról. A francia gyár vezérigazgatója a Genfi Autószalonon panaszkodott, hogy nem jut elég reflektorfény a Renault-ra, annak ellenére, hogy a Red Bull az ő motorjukkal hódította el mindhárom VB-címét. Az ügyben megszólalt Alain Prost is, aki a Renault nagyköveteként tevékenykedik, és egyik fő céljának tekinti a márka ismertségének növelését a Red Bull-partnerség fejlesztésének révén.
Mateschitz úgy tűnik, vette a lapot, és nem zárkózna el a kapcsolat teljes újraértelmezésétől sem. Szerinte akár az is elképzelhető, hogy a közeljövőben Red Bull-Infitinek kereszteljék át a csapatot. Az Infiniti anyamárkáján, a Nissanon keresztül kötődik a Renault-csoporthoz, ráadásul eleve szponzora a világbajnok istállónak, tehát akár kézenfekvőnek is tűnhet a felvetés. Egy ilyen együttműködés azonban számos pénzügyi és marketingkérdést felvet mindkét oldalon, így a döntés minden bizonnyal hosszabb ideig elhúzódik majd.