F1: Fokváros nemet mondott Ecclestone-nak 1
F1: Fokváros nemet mondott Ecclestone-nak 2

F1: Fokváros nemet mondott Ecclestone-nak

F1: Fokváros nemet mondott Ecclestone-nak

F1: Fokváros nemet mondott Ecclestone-nak 8
F1: Fokváros nemet mondott Ecclestone-nak 9
F1: Fokváros nemet mondott Ecclestone-nak 10
F1: Fokváros nemet mondott Ecclestone-nak 11
F1: Fokváros nemet mondott Ecclestone-nak 12
Fotó megosztása:
New Jersey ugyan az idei évre nem tudta vállalni első F1-es versenyének megrendezését, ám 2014-re készen lesznek, és rajthoz állhat a mezőny a jazz egyik fővárosának utcáin.
A felhőkarcolók panorámájához álmodott verseny főszervezője, Leo Hindery mindenkit megnyugtatott, hogy a tavaly problémát jelentő útfelújítás, illetve a szükséges engedélyek beszerzése a továbbiakban nem akadályozza a futam megvalósítását.
“Bernie Ecclestone jól döntött tavaly, hogy elhalasztotta a versenyt. Mostanra viszont urai vagyunk a helyzetnek, és bizonyára Bernie is úgy gondolja majd, hogy 2014 közepén fogadni tudjuk a mezőnyt.”
Ecclestone azonban hozzátette, nem csak a fenti problémák miatt halasztották el a bemutatkozást. “Finanszírozási gondok is voltak” – árulta el, ám Hindery optimista nyilatkozatai alapján bízhatunk abban, hogy ezek is elhárultak.
Amíg New Jersey készen áll a feladatra, Fokváros vezetői bejelentették, hogy a közeljövőben nem kívánnak versenyt rendezni, pedig Ecclestone nagyon szeretett volna egy dél-afrikai futamot is a versenynaptárban látni. 
Anton Groenewald, a város turizmusáért és marketingjéért felelős vezetője szerint óriásiak egy F1-futam költségei. Fokváros vezetői inkább az alternatív hajtású autók versenyeit részesítik előnybe. Fokváros stadionjai a 2010-es focivébé óta rendkívül népszerű helyszínei különböző eseményeknek, ezért a vezetők igyekeznek limitálni az események számát, hogy ne terheljék túl sok rendezvénnyel (és ezek következményeivel) a lakosságot.
Ettől függetlenül a Forma-1 visszatérhet Dél-Afrikába, Ecclestone ugyanis nemrég szóba hozta Fokváros mellett Durbant is mint lehetséges, bár nem Fokvárossal szemben csak másodlagos helyszínt.