A teli tesztek utolsó két napján mindkétszer a Mercedes volt a leggyorsabb, de Lewis Hamilton cseppet sem szállt el az eredményektől. A 2008-as bajnok a csapatfőnök, Ross Brawn által is bátorított kritikai hangnemben követeli a további fejlesztési munkát.
“Ezután is hajtanunk kell. Nyomást kell gyakorolnom, és Rossnak is és Totónak (Wolff, motorsportfőnök) szintén. Fenn kell tartanunk a nyomást, hogy javuljunk a lényeges területeken. Elmondom a csapatnak az autó gyengéit, hogy hol lehet még javítani.”
“A következő héten a gyárban leszünk, a szimulátoron dolgozunk, azt is javítani akarjuk. A szélcsatornás srácoknak is visszajelzéseket kell adnunk, és válaszokat is várunk arról, hogy áll az autó. Aztán jönnek majd a fejlesztési csomagok is, és ha ők azt mondják, hogy Kínára érkezik, akkor megmondjuk, hogy már Malajziára akarjuk. Fenn kell tartani a nyomást” – magyarázta a hajcsárszerepbe előlépett Hamilton.
“Nem mondhatom, hogy tökéletesen elégedett vagyok” – mondta a téli munkáról. “Ha azt éreztem volna, hogy rakétát adtak alám, akkor talán az lennék, de azért így is úgy gondolom, hogy jó alapokon dolgozunk. Azt hiszem, sikerült előbbre lépnünk az újabb fejlesztésekkel, de nyilván mások is hozták ezeket, szóval csak kicsit léptünk, ennél több kell.”