A Német Nagydíjat 2008 óta Hockenheim és a Nürburgring rendezi felváltva. 2013-ban az utóbbi pálya következik, de a tavaly nyári csőd óta bizonytalan volt, hogy megrendezik-e a versenyt, az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone hosszú hónapokon keresztül tárgyalt az ottaniakkal, és még szerdán is arról beszélt, hogy Hockenheim ugorhat be júliusban.
Úgy tűnik, az angol kisember jól blöffölt, jól tárgyalt, ugyanis mára megszületett a megegyezés, július 5-7. között mégis a Nürburgringen tartják majd a Német Nagydíjat.
“Nagyra tartom a Nürgburgringet, a pálya múltját. A pálya a mai napig az egyik legnagyobb kihívást jelenti a versenyzők és a csapatok számára, örömmel dolgoztam azon, hogy a megtartsuk ezt a tradicionális helyszínt a Forma-1-ben” – mondta ma reggel Ecclestone. 
A nürburgringi megegyezés után a versenynaptárban legalább 19 futam szerepel, a 20. verseny sorsa kétséges, továbbra sem tudni, képes lesz-e beugrani Franciaország vagy épp Portugália a Magyar Nagydíj előtti júliusi hétvégére.