A Red Bull motorsportfőnöke néhány héttel ezelőtt az energiaital-gyártó házi magazinjának, a Red Bulletinnek nyilatkozott, az interjúban pedig Mark Webberről is volt pár érdekes, cseppet sem hízelgő megjegyzése.
“Én úgy látom, hogy Webber évente nagyjából két versenyen verhetetlen tud lenni, de nem képes egész idényben tartani a formát. Amint jó esélyei vannak a bajnokságban, gondja akad az ebből fakadó a nyomással. Hasonlítsuk össze: míg Seb egyre jobban felpörög, Mark valahogy mindig kifúj, és ha valami technikai probléma is adódik, mint mondjuk a generátorral, akkor teljesen lejtőre kerül” – mondta egyebek mellett Marko.


Webber a hivatalos honlapján megjelent interjúban így reagált az osztrák főnök szavaira: “Nos, ezen a szinten mindenki hajtja a saját ügyét, az pedig jó ideje világos, hogy én soha nem tartoztam Marko ügyéhez.”
Az idény már a mezőny korelnökeként induló ausztrál persze nem csak a főnökről beszélt, kitért arra, hogy nagy lendülettel készül a szezonra, főképp, hogy decemberben végre kikerült a lábából a még 2008-as balesete után beszerelt titán sín.
“A műtét igazán simán ment, a gyógyulás pedig fantasztikus volt. Pár hét kimaradt a szokásos edzésprogramomból, de január első hetére vissza tudtam állni, mostanra rendesen megy minden. Nem tudtam, mire számítsak a sín eltávolítása után azon kívül, hogy megnyugodhatok, hogy kint van, de nagyon örülök, mert eltűntek a régebben az elmúlt három évben edzés közben tapasztalt gondok, fájdalmak” – mondta Webber, aki ezúttal hat teljes hetet töltött Ausztráliában, amire az F1-es karrierje 2002-es indulása óta nem volt példa.
“Nagyon várom már, hogy a kezeim közé kapjam az RB9-est, Simon Rennie személyében pedig új mérnököm is lesz. Hatévnyi szép kapcsolat után Ciaron Pilbeam már nincs a csapatunknál, fontos, hogy erős felkészülési időszakunk legyen (az új mérnökkel).”
Webber BBC-nél vitt rovatának utolsó cikkében a bukott Lance Armstrongról írt. A szintén biciklibolond pilóta 2004-től pár évig között baráti viszonyban volt az amerikai kerékpárossal, de 2008-ban ez megszakadt, amikor Armstrong VIP belépőt kért és kapott a Red Bull-ostól a Monacói Nagydíjra, de se szó, se beszéd nem jelent meg – idézte fel a versenyző.
Az ausztrál aztán egyre többet hallott a biciklis állítólagos doppingügyeiről, most pedig, hogy az egykori szupersztár mindent bevallott, Webber kemény hangon ítélte el egykori példaképét.
“Pár éve már mindig az járt a fejemben, hogyan lehetséges, hogy az Armstrongot legyőzők mind lebuktak a doppingteszten, de ő sosem. Egyre kínosabb lett ez a téma a közös barátaink körében. Két éve azt mondtam, hogy itt az ideje, hogy bevalljon mindent, de ők azt mondták, hogy ez nagyon valószínűtlen. Állandó jelző volt a dacos. Armstrong dacolt, ő maga is elhitte, hogy tiszta. Még az interjúban is, amiben elismerte, hogy doppingolt, nem csalásként kezelte a dolgot.” 
“Az igazán megdöbbentő az, hogy hány embert lökött félre, hogy ő a csúcsra érjen. Olyanokat, akik etikusak voltak. Nem érdekelte, hogy mi lesz ezekkel az emberekkel, számára minden csakis Lance-ről szólt. Épp ezért, ahogy te fogalmaztál Lance, a ‘halálos ítélet’ sem túl súlyos. Nagyon sokáig kioktattál másokat, hülyének néztél mindenkit.”
“Ha eszembe jut Armstrong, mindig azokra a kerékpárosokra gondolok, akik tisztán próbáltak versenyezni, míg Armstrong folyamatosan nyomta a szereket. Már sosem tudhatjuk meg, de lehettek közöttük olyanok, akik legyőzhették volna Armstrongot, Bassót, Ullrichot, Vinokurovot, Contadort és a többieket. Sajnos az ő neveiket sosem ismerjük majd, de abban biztos vagyok, hogy erkölcsileg köröket vernek az előbbiekre.”