2007-ben a McLarennél cseppet sem volt barátságos a hangulat, amikor Fernando Alonso és az újonc Lewis Hamilton együtt versenyzett, de az elmúlt években a volt csapattársak egyre gyakrabban tettek gesztusokat egymás felé, számtalanszor dicsérték a másikat.
Legutóbb, a múlt héten Alonso beszélt arról, hogy ő továbbra is Hamiltont tartja a legerősebb, legjobb ellenfelének, és hiszi, hogy az angol a Mercedesszel is győz majd. Hamilton az F1Racingben most megjelent interjúban beszélt a viszonyukról.
“Nagyon sokat javult a kapcsolatom Fernandóval. Mostanra mindketten túlléptünk már 2007-et, mondjuk főleg az ő részéről volt szükség erre. Úgy tűnik, most már versenyzőként is elismer engem, és én is elismerem őt. Egyenlő alapokon áll a kapcsolat.” 
“Szerintem ő a legjobb, ő pedig ugyanezt mondta rólam Brazíliában. Nagyon örülök, hogy így tisztel engem, mert én is tisztelem őt” – magyarázta a 2008-as bajnok.
A tavaly szeptemberben a Mercedesszel hároméves szerződést kötő Hamiltont a McLarenről is kérdezték, újra kijelentette, hogy részéről nyitott a visszatérés lehetősége.
“Egyértelműen versenyeznék még valamikor a McLarennél, az a csapat az otthonom. Mindig is az lesz a hely, ahol felnőttem, a szívem oda tartozik. Még ha máshol is szép élményeim lesznek, akkor is úgy gondolok a McLarenre, hogy ott kaptam meg az első lehetőséget, velük nyertem az első 21 futamomat. Az a csapat juttatott a Forma-1-be, a szívem-lelkem az övék.”