A 2008 óta Hockenheim és a Nürburgring között évi rotációban rendezett Német Nagydíj 2013-ban az utóbbi pályának jutna, de a legendás helyszín tavaly nyár óta csődben van. A verseny ugyan szerepel az idei naptárban, de továbbra sem tudni, hol tartják majd, még mindig csak a megbeszélések folynak.
“Mindent megteszek, hogy a Forma-1 ne veszítse el Németországot” – mondta Bernie Ecclestone az Allgemeine Zeitungnak tegnap.
Bár Hockeinheim beugrása sem kizárt, a lap úgy tudja, Ecclestone egyelőre még a Nürburginggel tárgyal, igyekszik megmenteni a helyszínt, de a megegyezés még sokáig húzódhat.
Az sem teljesen elképzelhetetlen, hogy pótfutamot kell bedobni Németország helyett. 2013-ra már korábban is felmerült ez a lehetőség, hiszen a tervezett New Jersey-i utcai verseny kútba esett. Képben volt Franciaország, Törökország, de a Red Bull az általa felújított egykori A1-Ringet is felajánlotta, Ecclestone szerint azonban az Osztrák Nagydíjnak nincs esélye, hiányzik az idegenforgalmi infrastruktúra.
Az energiaital-gyártó tulajdonosa, Dietrich Mateschitz ennek ellenére nem mondott még le arról, hogy a Red Bull Ringre vigye az F1-et.
“Nagyon is sok minden szól a spielbergi verseny mellett. Sok tényező szól mellette, de hogy lesz-e ott újra verseny, arról egyelőre csak találgatni lehet, a mi cégünk pedig nem szereti az ilyesmit” – mondta a Red Bull által kiadott Speed Weeknek, hozzátéve, hogy ha valamikor sikerül megegyezni, akkor nem csak egyszeri alkalomra gondol, legalább 3-5 évre kötne szerződést.