A korábbi versenyző és Forma 3000-csapattulajdonos Christian Horner 2005-ben minden idők addigi legfiatalabb F1-es csapatfőnöke lett, amikor a Red Bull kinevezte az újonnan indított projektje élére. 
Horner, és a csapathoz nem sokkal később csatlakozott sztármérnök, Adrian Newey azóta történelmet írt: 2006-ban, 2007-ben és 2008-ban is sikerült dobogós helyezést szerezniük, 2009-ben már a bajnoki címért küzdöttek, 2010 óta pedig sorozatban háromszor vitték el az egyéni és a konstruktőri trófeát is.
Horner egyértelműen befutott, a sikeres csapatvezetőnek pedig más, kevésbé eredményes alakulatoknál is lenne helye. A Red Bull-főnök elárulta, hogy a Mercedestől kapott már ajánlatot, a német Motorsport-total pedig olasz forrásokra hivatkozva úgy tudja, hogy a Ferrari is megkörnyékezte. A lap értesülései szerint Horner decemberben Maranellóban járt, ahol az olaszok személyzeti főnökével tárgyalt.
A  Motorsport-total hozzáteszi, hogy Horner elcsábítása duplán lehet hasznos a Ferrarinak, ugyanis Newey és ő egyszerre, együtt szoktak szerződni, így 2014 után mindkettejüket megszerezhetnék a Red Bulltól.
Newey-t az elmúlt években többször is hívták Maranellóba, de a mérnök eddig mindig visszautasította a lehetőséget, elkötelezte magát a Red Bull mellett.