Mivel az autók nem sokban változnak 2013-ra, ezért a Pirelli újít az abroncsain, hogy a versenyeket feldobja egy kicsit. A gumigyártó tesztelője, Lucas di Grassi szerint megint gyakrabban kell majd a bokszba látogatni.
“Az idei gumik általánosságban lágyabbak lesznek, egy kicsit könnyebb lesz velük dolgozni, nem fognak úgy szemcsésedni. Egy kicsit szögletesebbek lesznek az abroncsok, hogy nőjön a futófelület, de ez nem jelent majd nagy különbséget. De valószínűleg több lesz majd a bokszkiállás. Tavaly a csapatok elég jól kiismerték már a gumikat, ezért kevesebbszer mentek ki” – mondta a pilóta a Totalrace-nek.
Di Grassi 2010-ben a Virginnél versenyzett egy évet, de 2011 óta a Pirellinél dolgozik. Azt egyelőre nem tudja, lesz-e munkája idén, hiszen amíg nem dől el, marad-e a gyártó 2013 után is, addig nincs mit fejleszteni és tesztelni. A brazil pilóta több vasat is tart a tűzben:
“Egyelőre még nem dőlt el, hogy marad-e a Pirelli további három évre vagy sem. Majd ha ez eldőlt, akkor hirdetnek állást. De ezen kívül három csapattal is tárgyalok a tesztpilótai pozícióról, a fejlesztési munkáról.”