A várakozásoknak megfelelően a Ferrari a héten az olaszországi Madonna di Campiglióban zajló sajtó-sítáborában, a Wrooomon bejelentette 2013-as modellje bemutatóját.
A korábbi találgatások február 2-át valószínűsítették, de a végleges dátum február 1-je lesz. A modell nevét nem árulták el, talán F2013 lesz, de az elmúlt években a csapat nem alkalmazott következetes rendszert ezen a téren.
A Ferrari azt is bejelentette, hogy tesztpilótaként leszerződtették Pedro de la Rosát, aki a HRT összeomlása után maradt csapat nélkül. 
A spanyol veterán egykor az Arrowsnál és a Jaguarnál versenyzett, majd 2003 és 2009 között a McLaren tesztelője és tartalékosa volt. 2010-ben a Ferrari-motorokat használó Saubernél dolgozott, majd visszatért Wokingba, hogy aztán 2012-re a spanyol kiscsapatnál vállaljon munkát.
A HRT csődje óta többek között a Mercedesszel, a Williamsszel is tárgyalt, a spanyol El Mundo pedig arról írt, hogy az idén a McLarenhez szerződött Sergio Perez is lobbizott a visszavételéért, szerette volna, ha a spanyol ajkú veterán tesztpilóta segíti a beilleszkedését. 
De la Rosa feladata a szimulátoros fejlesztés lesz majd Maranellóban.
“Elképesztően motiváló egy Ferrari szintű csapatnál dolgozni, nem is csak a Forma-1-es és autós múltja, hanem amiatt is, mert teljesen új, izgalmas élményt jelent ez számomra.” 
“Remélem, hogy a lehető leghamarabb elkezdhetem a munkát, segíthetem az autó fejlesztését! Örömmel dolgozom együtt Fernandóval újra és persze Felipével is. Ausztráliáig már nincs sok idő, munka viszont van bőven, de én máris készen állok, hogy szolgáljam a csapatot” – mondta a 41 éves pilóta, aki a McLarennél már dolgozott a Ferrari mai technikai főnökével, Pat Fry-jal és 2007-ben Alonsóval is.