Mostanra már csak két csapat, a Force India és a Caterham nem véglegesítette 2013-as felállását. Az indiai-angol alakulatnál a legfrissebb hírek szerint Jules Bianchi lehet majd a befutó, míg a Caterhamnél újra bizonytalanabbá vált a helyzet.
A kiscsapat már a tavalyi szezonzáró idején bejelentette, hogy leigazolta a Marussiánál bemutatkozott, jó szponzori háttérrel rendelkező Charles Picet, de a második ülés sorsa nyitva maradt. Az már jó ideje világosnak látszik, hogy Heikki Kovalainen nem számíthat folytatásra, de egy darabig úgy tűnt, hogy a Brazil nagydíjon elért eredményével a csapatot a konstruktőri 10. helyre visszaemelő Vitalij Petrov maradhat, ha ő is tud pénzt vinni.
Az orosz pilóta menedzsere, Okaszana Koszacsenko egy friss interjúban saját korábbi, bizakodó nyilatkozatainak ellentmondva arról beszélt, hogy továbbra sincs előrelépés.
“Pillanatnyilag még mindig sok a megválaszolatlan kérdés. Túl sok mindent kellene még elrendezni. Továbbra sem találtunk szponzorokat, nem is tudom, honnan vette ezt a sajtó. Még mindig várunk, az ok pedig a csapat átszervezése. Tőlük függ a folytatás, mi nem tudjuk meggyorsítani a dolgot” – mondta az orosz R-Sportnak.
Ha Petrov nem tud pénzt előteremteni, a Caterham Brazília felé fordulhat. A GP2-es Luiz Razia és a Williamstől tavaly év végén elküldött Bruno Senna is tudna vinni pár milliót. Az utóbbi pilóta Felipe Massa hétvégén tartott gokartversenyén így nyilatkozott a Totalrace-nek:
“2013 még mindig képlékeny. Még képben vagyok, de nem könnyű megtippelni, hol találhatok helyet, igaz, szerintem már nem tart sokáig, míg összeáll a kép. Remélem, hogy minden jól alakul. Minden lehetőséget megvizsgálunk, az F1-ben és azon kívül is. Az F1-ben még mindkét üres hellyel rendelkező csapattal tárgyalok.”