A Red Bull kisebbik csapata, a Toro Rosso még nem tett hivatalos bejelentést, de egyre biztosabb, hogy a faenzai alakulat a híreknek megfelelően a jerezi teszt első napján mutatja mutatja be 2013-as modelljét. Az már biztos, hogy Daniel Ricciardo az első tesztnapon vezeti az STR-8-ast.
“Én vezetek majd az első napon, február 5-én. Szóval nem kell már sokat várni, azt hiszem, három hét, alig várom ár! Minden jónak tűnik, a csapat szerint a terveknek megfelelően haladunk, az ember pont ezt akarja hallani! Az új autó teljesítményéről addig nem sokat lehet mondani, amíg a pályára nem lép – még ha azt is állítják nekem, hogy feltaláltuk a spanyolviaszt, nem fogom elragadtatni magam, amíg nem vezetem és én magam nem érzem jónak. De azért egyértelműen nagyon bizakodóak vagyunk” – mondta a 23 éves pilóta, aki második teljes F1-es szezonját kezdi idén.
A Toro Rosso tavaly nyáron küldte el addigi technikai igazgatóját, Giorgio Ascanellit, akit a korábban a Force Indiánál, majd a Saubernél dolgozó James Key váltott. Az olasz mérnöknek négy év után azért kellett mennie, mert vitába keveredett a csapatfőnökkel, Franz Tosttal a csapat fejlesztési munkáját illetően.
Az egykor a McLarennél, a Benettonnál és a Ferrarinál többek között Gerhard Berger, majd Ayrton Senna versenymérnökeként tevékenykedő 53 éves szakemberről az elmúlt pár hónapban úgy hírlett, hogy visszatérhet a Ferrarihoz (jó barátságban, a mai napig kapcsolatban is van az ottani technikai főnökkel, Pat Fry-jal). Az olasz Autosprint most arról ír, hogy oda nem tér vissza, de újra az F1-be készül Ascanelli, azonban egyelőre nem tudni, melyik csapattal.