Két éve merült fel, hogy a Forma-1 jogainak 2005 végi eladásakor visszaélés, vesztegetés történhetett, Bernie Ecclestone a Bayerische Landesbank akkori vezető kockázatelemzőjét, Gerhard Gribkowskyt 44 millió euróval kente meg, hogy áron alul adassa el a bank F1-es tulajdonrészét a CVC befektetői csoportnak.
Gribkowskyt már nyáron elítélték Németországban, és bár Ecclestone maga azt vallotta, azért fizetett, mert a bankár zsarolta őt, az ügyész őt is egyértelműen bűntársként említette. Az F1 urát hivatalosan azóta sem vádolták meg semmivel, de a bizonyítékok gyűlnek, a történetnek nincs vége.
Az ügyben azóta egy másik egykori tulajdonos, a Constantin Medien is pert indított arra alapozva, hogy az alulértékelt eladással őket is megkárosították, így több mint 100 millió dollárt (kb. 22 milliárd Ft) akarnak kapni Ecclestone-tól és a vele együtt perbe fogott cégétől, a Bambinótól, valamint üzlettársától, Stephen Mullenstől és a már elítélt Gribkowskytól.
A kisember egyáltalán nem fél, szerinte a Constantin követelése alaptalan, csak a zavarosban halászva akarnak pénzt kicsikarni belőlük.
“Készen állok a bíróságon vallomást tenni, és vannak még mások is, akik szintén hajlandóak erre. Jöjjön csak a per, jó móka lesz!” – mondta a Telegraph-nak.
“Azt mondják, az állítólagos ügyeskedések miatt ők is megkárosultak, áron alul adták el a részvényeiket. A gond csak az, hogy a bank emberei is azt mondják, hogy a részvényeket nem értékelték alul. A CVC nagyon is szép summát fizetett értük.”
A Constantin peren kívüli megegyezést is ajánlott, de Ecclestone-nak esze ágában sincs ilyesmi:
“Ez az egész csak arról szól, hogy szeretnének egy kis pénzt kicsikarni. Ilyen egyszerű az egész. Dieter Hahnnak (a Constantin képviselője – a szerk.) van egy embere, aki közös barátunk, és aki próbált rávenni, hogy inkább meg kellene egyezni, nekem sem hiányzik a bírósági tárgyalás. Nos, én nem egyezkedem. Majd a bíró ítél az ügyben.”