Lewis Hamilton hat együtt töltött év után elhagyta a McLarent, hogy 2013-tól az eddig nem túl eredményes Mercedesnél folytassa a pályafutását. A 2008-as bajnok döntését a szurkolók és a szakértők többsége is kockázatosnak tartja, de egyelőre mindenki bízik benne, hogy a tehetsége az ezüst nyílban ülve is érvényesül majd.
Így van ezzel az egykori Benetton-, McLaren- és Jordan-pilóta, a másfél évtizedes menedzseri és szakkommentátori tapasztalattal rendelkező Martin Brundle is.
“Lewis kockáztatott, de úgy gondolom, a Mercedes 2013-ban már sokkal jobb lesz, egyáltalán nem lennék meglepve, ha futamot nyerne velük. Sőt, az lenne meglepő számomra, ha nem nyerne versenyt 2013-ban.”
“Lewis nagyon gyors, és ha a Mercedes képes ezt kihasználni, megfelelő autót ad alá, akkor ő még ki tud facsarni belőle további negyed másodpercet körönként” – magyarázta az Autosport expóján az angol. 
Amellett, hogy elismeri a váltás rizikóját, Brundle azt mondja, felesleges előre ítélni, az idő úgyis választ ad a kérdésre.
“Nem nekem kell ítélkeznem Lewis felett. Jól teszi, ha a szívére hallgat a döntéseinél. Ha én menedzselném, azt hiszem inkább azt javasoltam volna neki, hogy kössön egy újabb, rövid távú szerződést a McLarennel és utána nézzünk körül, de majd az idő megadja a választ. Jenson Button mclarenes átszerződésével kapcsolatban is voltak kételyeim, de jól döntött. Nem szeretek spekulálni, majd meglátjuk, mi lesz.”
Brundle a McLarenre is kitért, ahol Button immár vezérszerepben lesz az új szerzemény, Sergio Perez mellett.
“Lewis távozása azt jelenti, hogy mostantól a McLaren Jenson csapata. A vezérszerepre koncentrálhat, és szerintem nagyon jól meg is állja majd a helyét. Új srác érkezik mellé, a világ leggyorsabb pilótája elhagyta a csapatot, és Jensonnak ezután a telemetriai adatokat sem kell féltenie, nem kerülnek ki a Twitterre” – utalt viccesen Hamilton tavalyi belgiumi butaságára.