A Red Bull-mágnás Dietrich Mateschitz motorsportokért felelős jobbkeze, Helmut Marko házi magazinjuknak, a Red Bulletinnek adott interjút. A Sebastian Vettelt illető kritikák és Fernando Alonso viselkedése mellett Mark Webberről is beszélt.
“Én úgy látom, hogy Webber évente nagyjából két versenyen verhetetlen tud lenni, de nem képes egész idényben tartani a formát. Amint jó esélyei vannak a bajnokságban, gondja akad az ebből fakadó a nyomással. Hasonlítsuk össze: míg Seb egyre jobban felpörög, Mark valahogy mindig kifúj, és ha valami technikai probléma is adódik, mint mondjuk a generátorral, akkor teljesen lejtőre kerül” – mondta köztudottan Vettel-páti Marko.
“Persze egyetlen pilóta sem vonhatja ki magát ez alól, mert a feszültség tapintható. 2010 különösen látványos volt: Webber jobb esélyekkel érkezett a szezonzáróra, mint Vettel, aztán valószínűleg 2011-re is magával vitte a csalódást, ez érthető is.” 
“Szerintem az is lényeges elem, hogy a pályafutása nagy részében Mark nem élcsapatnál versenyzett, de úgy tartották, hogy megfelelő alakulatnál toppilóta lehetne” – mondta a karrierjét a Minardinál kezdő, majd a Jaguarnál és a Williamsnél folytató ausztrálról, aki 2007-2008-ban még a középmezőnyös Red Bullt is vezette.
“Aztán a Red Bulltól végül jó autót – potenciális győztes autót – kapott, de jött egy fiatal srác, aki lenyúlta a sikert az orra alól. Lelkileg ez nem lehet könnyű, ez bárkinek megingatná az önbizalmát. Érthető a dolog” – beszélt nem túl hízelgően a 36 éves versenyzőről.