Már a tavalyi Hockenheimben rendezett futam után felröppent a hír, miszerint kétséges, hogy a továbbra is pénzügyi nehézségekkel küszködő Nürburgring képes lesz -e idén megbirkózni egy Forma 1-es versenyhétvége lebonyolításával. A Német Nagydíjat 2009 óta évi váltásban rendezi a Nürburgring és a hockenheimi pálya, pénzügyileg ugyanis egyik helyszín sem bírná a versenyt minden évben.

Találgatások sora kapott szárnyra az utóbbi időben, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által kiadott versenynaptárat illetően. Azt ugyanis még mindig nem lehet biztosra venni, melyik német pálya rendezné meg a futamot.

Bernie Ecclestone ennek ellenére tegnap minden kétséget kizáróan kijelentette, hogy idén is lesz Német Nagydíj. A Reutersnek nyilatkozva azt mondta, a héten pontot tesznek az ügy végére, így már csak napok kérdése, hogy kiderüljön, valóban Nürburgring ad -e majd otthont a július 7-én esedékes futamnak. AZ F1 ura tegnap újra tárgyalt a pálya vezetőivel. 

Az F1 ura ettől függetlenül 19 futamos versenyévadra számít, ami azt jelenti, hogy az eddig talonban tartott Török nagydíj a jelek szerint mégsem kerül megrendezésre. A Red Bull ugyan felajánlotta júliusi joker-dátumra a nemrég újjáépített ausztriai pályáját, de Ecclestone nem találja elfogadhatónak azt sem.

“Túl kevés a szállodai hely. Ez a nagy gond. A pálya amúgy nagyszerű, az emberek barátságosak, öröm velük dolgozni, sajnos azonban a régióban túl kevés a szálloda.”