A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko nem titkolja, hogy Mark Webberre csak másodhegedűsként tekint. A 36 éves ausztrál veterán idén ötödik Vettellel közös évét kezdi majd, az osztrák főnök pedig ezt jósolja:
“Vettel és Webber négy éve versenyez a csapatunknál. Sebastian egyszer második lett, háromszor pedig megnyerte a címet. A statisztika magárt beszél, nincs okunk feltételezni, hogy idén változnak az erőviszonyok” – mondta a Sport Bildnek.
Webbernek csak 2013-ra szól a szerződése a Red Bull-lal, a jövő nyitott. A veterán maga is lehetségesnek tartja a visszavonulást, bár azt állítja, még nem érzi, hogy itt az ideje. 
Könnyen lehet persze, hogy nem rajta múlik majd a döntés – Marko sosem szívlelte igazán az önérzetes ausztrált, aki néha jogosan, néha viszont irracionálisan is ragaszkodik ahhoz, hogy csak önmagáért versenyez. Markónál például nem szerzett jó pontokat azzal, hogy még a szezonzárón is izmozott Webber, a 30. körben a célegyenes végén igen kockázatosan próbálta megelőzni a bajnoki címért hajtó Vettelt. Tegyük hozzá, a futam későbbi szakaszában azért elengedte a németet. 
“Mark Brazíliában sem nem működött együtt optimálisan” – jegyezte meg az osztrák főnök.
A Red Bullnál az utódlás szempontjából valamelyik Toro Rossó-s, Jean-Eric Vergne vagy Daniel Ricciardo előléptetése lenne a logikus lépés, de a Sport Bild szerint Marko Nico Hülkenbergre vetett szemet, aki a 2012-es Force Indiá-s idénye után most egy évre a Sauberhez írt alá.
“Pár évvel ezelőtt Nico is az utánpótlás-programunk jelöltjei között volt, de volt egy személyes szponzora, amelyiktől nem akart elválni” – mondta a 25 éves németről.