A ma már az egész McLaren-cégcsoportot vezető egykori csapatfőnök, Ron Dennis egy friss interjúban azt állította, hogy éppenséggel megtarthatták volna Lewis Hamiltont, de inkább úgy döntöttek, hogy a 2008-as bajnokot elengedik a Mercedeshez. Nem a pilóta döntése volt a távozás.
“Úgy gondolom, helytelen úgy beállítani, hogy Lewis hagyta el a csapatot. Ez úgy megy, hogy ha nem megfelelőek a feltételek, el kell válni. Az élet nem úgy működik, hogy egy valaki dönt, egyáltalán nem. A körülmények döntenek” – magyarázta a CBI magazinnak.
“Mindenki azzal jön, hogy el vagyok-e keseredve ezért vagy azért… micsoda? Én realista vagyok. Tudtunk volna olyan helyzetet teremteni, amelyben együtt maradhatunk? Egyértelműen! Ez lett volna a helyes döntés? Nem, nem így láttuk.”
Bár a Hamiltont felfedező, csapatfőnökként szinte második apjaként szereplő Dennis cáfolja ezt, a paddockban nyílt titok, hogy a McLaren-vezért alaposan kiborította a Hamilton-helyzet, nyár óta teljesen elmérgesedett a kapcsolat a felek között. Egykori pártfogoltja jövőjéről így gondolkodik:
“Bárhogy is fusson ki egy szerződés, profi szinten úgy illő, hogy támogatásról biztosítsuk a másik felet. Sikereket nem kívánunk neki a Mercedesnél, ami érthető, hiszen az ellenfelünk lesz, de rosszat sem szeretnénk neki.”