Sergio Perez 2012-ben kétszer is közel járt ahhoz, hogy 20 éves F1-es története első győzelmével ajándékozza meg a Saubert. A mexikói ifjonc Malajziában és később az Olasz Nagydíjon is óriási tempóval ment az egyéb alkalmakkor is igen versenyképes autóval, pár körrel hosszabb futamokon akár nyerhetett is volna.
Perez, aki idén már a McLarennél versenyez majd, úgy véli a Sauber 2012-ben látott formája idén is megmaradhat majd, sőt.   
“Megint erősek lesznek. A szabályok nem változnak, szóval semmi akadálya, hogy újra versenyképesek legyenek. Meggyőződésem, hogy lesznek futamok, amikor a győzelemért küzdhetnek majd. Ha összejön valami jó eredmény, nagyon örülök majd neki. Leginkább nekik kívánom a sikert” – mondta az Autosportnak.
A Perez helyére igazolt Nico Hülkenberg kicsit óvatosabb a kilátásokat illetően: “Egyelőre nem beszélnék dobogós helyezésekről, korai lenne még. Senki nem tudhatja, milyenek is lesznek a jövő évi autók, de látom a potenciált, és remélem, hogy jó eredményeink lesznek majd!”
Hogy milyen lesz az autó, és hol áll majd az erősorrendben, az csak a teszteken és a szezonnyitón derül ki, de azt már most tudni lehet, mikor mutatkozik be a C32-es, a Sauber ugyanis bejelentette, hogy az új modellt február 2-án a hinwili központban leplezi majd le Hülkenberg és az újonc csapattárs, Esteban Gutierrez.
A McLaren január 31-én mutatja be az MP4-28-ast, míg az új Force India február 1-jén debütál. Az első téli teszt február 5-én kezdődik a spanyolországi Jerezben.