Két éve merült fel, hogy a Forma-1 jogainak 2005 végi eladásakor visszaélés, vesztegetés történhetett, Bernie Ecclestone a Bayerische Landesbank akkori vezető kockázatelemzőjét, Gerhard Gribkowskyt 44 millió euróval kente meg, hogy áron alul adassa el a bank F1-es tulajdonrészét a CVC befektetői csoportnak.
Gribkowskyt már nyáron elítélték Németországban, és bár Ecclestone maga azt vallotta, azért fizetett, mert a bankár zsarolta őt, az ügyész őt is egyértelműen bűntársként említette. Az F1 urát hivatalosan azóta sem vádolták meg semmivel, de a bizonyítékok gyűlnek, a történetnek nincs vége.
Ecclestone a Sunday Telegraph-nak adott friss interjújában elismerte, hogy az ügy az F1-es “uralkodásának” végét is jelentheti, a jogtulajdonos CVC megszabadulhat tőle, ha súlyosbodik a helyzet.
“Valószínűleg kénytelenek lesznek megszabadulni tőlem, ha a németek rám másznak. Elég egyértelmű (hogy nem maradhatok), ha lecsuknak” – mondta.
A 82 éves kisember lehetséges utódját már keresi is a CVC, az F1 nyárra tervezett, de végül elmaradt tőzsdei bevezetésének keretében – Bernie azonban nem gondolja, hogy ez már a kitúrásának része lenne.
“Mondták, hogy megbíztak egy fejvadászcéget hogy keressenek valakit, arra az esetre, ha én már leszek, ha meghalnék vagy ilyesmi. De ez teljesen normális, csak a biztonság kedvéért.” 
Ecclestone okkal szólalt meg most, ugyanis a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo, aki az idény vége orrol rá néhány napja arról beszélt, hogy az angolnak mennie kell.
“Ha Bernie-t is megvádolják, akkor szerintem a Forma-1 érdekeit szem előtt tartva önszántából félreáll majd. Az egyszemélyes műsor ideje lejárt, lassan a végére érünk annak a korszaknak, amelyet egyetlen ember tevékenysége fémjelzett.”  
És hogy ki lehet az utód? Az év folyamán több sikeres brit üzletember, menedzser neve is felmerült, mások azt sem tartják kizártnak, hogy az elmúlt egy-két évben Ecclestone-nal szinte összenőtt Red Bull-főnök, Christian Horner veheti majd át az F1 irányítását. Tegyük hozzá, ő maga nem ambicionálja ezt, és az F1 ügyeiben mindig tájékozott háromszoros világbajnok, Jackie Stewart is kétli, hogy belső ember lehetne az “új Bernie”.
 “A FOM-nál (az F1 szervezőcége – a szerk.) semmi sem történik az ő tudta nélkül, ezért megértem, amikor arról beszélnek, hogy az F1 bajban lenne Bernie Ecclestone nélkül, de az infrastruktúra igazából megvan. Ott van minden a központban és nagyon sok hozzáértő ember is akad. Én erősen kétlem, hogy az utód a paddockból jöhet majd, és úgy vélem jó is így. A lehető legjobb jelöltet kell megtalálniuk” – mondta a skót.