Csak az érintettek tudhatják, hogy Sebastian Vettelnek tényleg van-e előszerződése a Ferrarival 2014-re, mindenesetre sokan és régóta pletykálnak a háromszoros bajnok Maranellóba költözéséről. A német leigazolásáról álmodozik Luca di Montezemolo elnök is.

“Ha Fernando holnap bármilyen okból – mondjuk Hawaii-ra költözik a barátnőjével – eltűnik, akkor Vettelt akarnám a helyére” – mondta Montezemolo tréfásan egy újságírói kérdésre. “Hihetetlenül elégedett vagyok Fernandóval. Sokkal több, mint egyszerű pilóta.”

Montezemolo szerint Alonso nem feltétlenül hasonlítható a csapat két korábbi legendás pilótájához, Niki Laudához és Michael Schumacherhez, mert “mindkettejükből van benne valami.”

Montezemolo Vettelről is szólt néhány jó szót. “Fiatal, nincs elszállva magától és nagyon akar nyerni. Schumacher hívta fel rá a figyelmemet évekkel ezelőtt, meg kell hagyni, igaza is volt. Sebastian előrébb áll a kívánságlistánkon, mint Hamilton: egyrészt, mert fiatalabb, másrészt mert Lewisnak a Ferrari már a harmadik csapata lenne. Aki pedig a harmadik csapatánál tart, annak karrierje már a második feléhez érkezett.”