A Pirelli idei szezonra készített abroncsai alaposan kibabráltak a csapatokkal, kellett egy fél év ahhoz, hogy a szakemberek kiismerjék a gumik működését. A mezőnyből mindenki egyöntetűen állítja, hogy az idei események nem ismétlődnek meg jövőre, sokat tanultak az év első feléből. A Pirelli viszont annak ellenére ismét kavarodásra számít, hogy a jövő évi szabályok nem sokat változnak 2012-höz képest.

“A gumik nem ugyanolyanok lesznek, mint idén” – nyilatkozta Paul Hembery, a Pirelli motorsport-igazgatója. “Az abroncsok oldalfala rugalmasabbá válik, ami nagy hatást gyakorol majd az autók aerodinamikai teljesítményére. Nem gondolom, hogy a jövő évi bajnokságnak feltétlenül úgy kell alakulnia, ahogyan az idei befejeződött.”

“Szerintem lesznek csapatok, amelyek alaposan megvizsgálják ezt az új tulajdonságot. Biztos vagyok benne, hogy már törik a fejüket fifikás megoldásokon, például a felfüggesztésekkel kapcsolatban. A teszteken láttuk, hogy a gumik mennyire megváltoztatták az autók viselkedését, a dizájnereknek számolniuk kell ezzel.”