A Mercedes F1-es projektjének sikertelensége miatt saját magát okoló Norbert Haug nagy űrt hagy maga után távozásával, nem csoda, hogy a németek nagy neveket szeretnének leigazolni a szakember pótlására. Az egyik kiszemelt Christian Horner, a zsinórban három-három egyéni és csapatbajnoki vb-címet nyert Red Bull főnöke volt, de nemet mondott az ajánlatra.

“Christian éppen a múlt héten hosszabbította meg több évvel a szerződését. Sajnos, a Mercedes egy kicsit elkésett” – nyilatkozta a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko.

Mivel Horner nemet mondott, továbbra sem tudni, ki lesz Haug utódja a Mercedesnél, bár feladatainak egy részét biztosan Niki Lauda veszi át. A háromszoros bajnok osztrák is megerősítette egyébként, hogy Haug felelősnek érzi magát a Mercedes önálló csapatának kudarcáért, egy másik vélemény szerint azonban nem őt kellene okolni.

Hans-Joachim Stuck, a német motorsport szövetség elnöke úgy véli, hogy a Mercedes bukásáért egyedül Ross Brawn a felelős. “Az F1-es bakikért kizárólag Ross Brawnt terheli felelősség” – fogalmazott Stuck. “Az autó nem volt elég gyors. Nem Haug tervezte az autót, viszont ő volt az, aki évtizedek után újra elfogadtatta a motorsportot a Mercedesszel.”