Meglepetést jelentett a Mercedes tegnapi közleménye, amelyből kiderült, hogy a motorsport-igazgató Norbert Haug 22 év után elhagyja a céget. Haug nyilatkozata szerint az önálló F1-es csapat első három évében a “várakozások alatt” szerepelt, ez a mondat nyilvánvalóvá tette, hogy a szakember nem önként távozott.

Több forrás szerint is az igazgatótanácsba nemrég kinevezett Niki Lauda gondoskodott Haug eltávolításáról, de a távozó sportfőnök szerint ez nem igaz. “Határozottan szeretném kijelenteni, hogy ez az igazgatótanács döntése volt, ami az én beleegyezésemmel született meg” – jelentette ki Haug. “Nikinek az égvilágon semmi köze nem volt hozzá. Tiszteljük egymást évek óta, és a mostani események ezen nem változtatnak semmit.”

Laudát a német Sky tévé kérdezte a fejleményekről. “Norberttel kapcsolatban ugyanúgy meglepődtem, mint akárki más” – nyilatkozta a háromszoros világbajnok. “Személy szerint sajnálom. Mindig jó kapcsolatom volt vele, és örültem volna, ha folytathatjuk a közös munkát.”

Michael Schumacher csalódottan értesült a döntésről. “Azt hiszem, ez most nagy fordulópontot jelent” – írta honlapján a hétszeres bajnok. “Távozásával nagy űrt hagy maga után a csapatban és a Forma-1-ben egyaránt.”

A német motorsport szövetség elnöke, Hans-Joachim Stuck szerint “Norbertnek van néhány egészségügyi problémája, valószínűleg ez is szerepet játszott a döntésben.”