Michael Schumacher mellett még egy nagy búcsúzója lesz a Mercedesnek: 2012 végén befejezi a munkát a cégnél Norbert Haug motorsport-igazgató. Haug 22 éven át töltötte be a posztot, az ő irányításával tért vissza a márka a Forma-1-be a Sauber, majd a McLaren motorszállítójaként.

A Haug-érában 87 futamot nyert a Mercedes, és összesen hat világbajnoki címet szerzett. “Szeretnék köszönetet mondani a világ legjobb autós vállalatának ezért a 22 évért” – mondta Haug. “Egyetlen pillanat sem telt el szenvedély nélkül.”

“Külön szeretnék köszönetet mondani az igazgatótanácsnak a bizalomért és szabadságért, amit minden területen, mindig megkaptam. 1991 óta nagy dolgokat értünk el sok győzelemmel, ezekért a kollégáimnak is hálás vagyok.”

“Sajnos, saját Forma-1-es csapatunk megalapítása óta szerzett egy győzelmünkkel a várakozásaink alatt teljesítettünk” – magyarázta talán távozásának okát Haug, érzékeltetve, hogy nem feltétlenül magától távozik. “Ugyanakkor megtettük a helyes lépéseket annak érdekében, hogy a jövőben sikeresek legyünk. Csapatunk és pilótáink mindent megtesznek annak érdekében, hogy elérjék céljainkat.”

Dieter Zetsche, a Daimler vezérigazgatója nem győzött hálálkodni Haugnak az eddigi munkájáért. “Norbert Haug több mint húsz éven át volt a Mercedes motorsport programjának arca. Egy egész érát határozott meg munkájával, amelynek része volt az F1-be való sikeres visszatérés is. Köszönettel tartozunk neki a hihetetlen elkötelezettségért, amellyel mindig a Mercedes javát próbálta szolgálni.”

Haug nem árulta el, hogy mihez kezd a Mercedestől való távozása után.