Időben elkészül 2013-as autójával a Marussia, a csapat nem játssza el ugyanazt, mint idén. Az első 2012-es teszteken még 2011-es autójával vett részt az istálló, az MVR-02 csak az utolsó, barcelonai gyakorlásra készült el. A csúszást az okozta, hogy az autó nem ment át a kötelező töréstesztek egy részén.

A csapatfőnök Graeme Lowdon szerint jövőre nem ismétlődik meg a baki, az új technikai struktúrának köszönhetően az MVR-03-as elkészül az első, február 5-én esedékes jerezi tesztre. “Egy-két területen jobban is állunk, mint terveztük” – mondta Lowdon. “Nagy magabiztossággal készülünk a következő idényre, működik az új szervezeti felépítés.”

“Ez lesz az első olyan autó, amely igazán a miénk, amelynek megépítéséből az új emberek is kivették a részüket. Ugyan a konstruktőri bajnokság tizedik helyét az utolsó pillanatban elveszítettük, ez egy top10-es csapat. Még nincs top10-es autónk, ez időt és pénzt vesz igénybe.”

“Nézzük csak Brazíliát, ahol Timo leggyorsabb kiállása jobb volt, mint bármelyik mclarenes kerékcsere. Az emberek nem veszik észre ezeket a dolgokat, pedig ez is remekül szemlélteti, hogy most már nagyon-nagyon jó csapatunk van.”