Lewis Hamilton az év végén hat szezon után elhagyja az őt az F1-be, 2008-ban pedig egészen a világbajnoki címig juttató McLarent, hogy 2013-tól a Mercedest próbálja a csúcsig vinni.
A német márka gyári alakulatánál nagy kihívás vár rá, hiszen a csapat eddigi három éve alatt nem volt túl versenyképes, az idei szezon végén pedig egyenesen pocsékul szerepeltek. Sokan feltételezik, hogy Hamilton már megbánhatta az aláírást, de ő cáfolja ezt:
“Nem, nagyon is elégedett vagyok vele. Nem is érdemes bánkódva élni. Meg kell hozni a döntést, aztán ki kell tartani mellette. Akár jó, akár rossz döntés, meg kell próbálni kihozni belőle a maximumot, remélni kell, hogy jól alakul.”
Hamilton egyébként már nem sokkal a mercedeses szerződésének bejelentése után megpendítette, hogy egy napon visszatérhet a McLarenhez, és főnöke, Martin Whitmarsh is beszélt már erről. A 2008-as bajnok most újra ezt pedzegette:
“Igazán nagyszerű korszakom volt ez, szóval sohase mondd, hogy soha. Úgy gondolom, mindig is a McLaren lesz az otthonom. Nem lenne rossz egy napon visszatérni, de most szeretnék új tapasztalatokat szerezni. Olyan ez, mint elhagyni az otthont és utazásra indulni – és most mások az útitársaim.” 
Hamilton három idényre írt alá a Mercedesszel, a csapattársa legalább az első két évben gyerekkori riválisa és barátja, Nico Rosberg lesz.