Miután a Ferrari a múlt héten levélben kérte Sebastian Vettel interlagosi előzésének tisztázását, Bernie Ecclestone éles hangon kritizálta az olasz csapatot, amiért a szezon lezárulta után próbálták megkérdőjelezni a végeredményt.
Erre a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo a hétvégén reagált, gyakorlatilag szenilisnek és alkalmatlannak nevezte a 82 éves angolt. 
Ecclestone kedden a BBC Sportnak nyilatkozva válaszolt, félig komoly, félig baráti hangnemben:
“Az egyedüli dolog, amiben igaza volt, az a korom, az tény. Ezzel nem tudok mit kezdeni, 82 éves vagyok, ez van. De gyakran elfelejti, hogy mit is mondott korábban, pedig Luca nem is olyan öreg, mint én (65 éves –  a szerk.). Szerintem nála nem is a kor miatt van ez, mindig is ilyen volt. De legalább következetes ebben. De mi lesz, ha majd ő is 82 lesz…?”
“Na jó, Luca egy rendes fickó, nálam nagyobb támogatója talán nincs is. Tényleg nagyon kedvelem őt, és sajnálom, hogy mostanában nehézségei akadtak a politikában, de bele sem kellett volna kezdenie” – utalt arra, hogy Montezemolo középtávon az olasz miniszterelnöki vagy köztársasági elnöki posztot célozza.
A kisember hozzátette, hogy neki jobban tetszett volna, ha a Ferrari “zárt ajtók mögött” hozza fel a Vettel-témát, majd azt mondta, szerinte Fernando Alonso kergette bele a csapatot az ügybe.
“Szerintem a versenyző gyakorolt nyomást. Ne feledjük, szinte minden futamon azt ismételgette, hogy ócska a kocsi, ilyen helyzetben nehéz legalább látszatra nem mellé állni…”
A fentebb említett hétvégi nyilatkozatában Montezemolo egyébként újra elővette vesszőparipáját, elmondta, hogy elege van a Forma-1-es szabályokból, amelyek miatt a Ferrari autógyártóként nem tud a hasznot húzni a sportágban való részvételből, mert túl hangsúlyos az aerodinamika és tilos a tesztelés. 
Ecclestone erre is reagált: “A szabályok mindenkire ugyanúgy vonatkoznak, mindenkinek a maga dolga, hogy a legtöbbet hozza ki belőlük.” 
A két fejes összecsapását Ecclestone egyik legjobb barátja, de a sok tekintetben Montezemolo nézeteit is osztó Flavio Briatore is véleményezte. A csalás miatt eltiltott egykori Renault-főnök szerint a Ferrari-elnök a szenilis-kirohanásában világos provokációra reagált, azonban a két nagy hatalmú F1-szereplő között nincs igazi balhé:
“Néha Bernie vicces akar lenni, de nem jön össze. Lucának rosszul esett, senki nem vette volna jó néven az ilyesmit, tehát visszavágott. De tíz napon belül újra haverok lesznek.”