Mark Webber 101 ponttal kevesebbet gyűjtött idén, mint a harmadszor is világbajnok Sebastian Vettel, de ez a tény nem vette el az ausztrál harci kedvét. Webber a 2013-as idénynek azzal a célkitűzéssel fut neki, hogy végre csapattársa előtt végez a vb-összetettben.

“Sebastian formáját elnézve világos, hogy egy lépéssel mindenki előtt jár” – mondta Webber. “Három világbajnoki címe van, szóval nemcsak a csapaton belül akarják majd legyőzni, minden pilótának ez lesz a célja.”

“Nem úgy vágok neki a következő idénynek, hogy végigasszisztálom egyszerű csapatjátékosként. Magamért vagyok itt, hogy a lehető legjobb eredményeket érjem el, nem készülök segítő szerepre.”

Webber úgy véli, az idény második felében többször is jó teljesítményt nyújtott, csupán a csapatok közötti kis különbségek miatt nem jött neki ki igazán a lépés. “Nem voltunk elég kiegyensúlyozottak 2010-hez és 2011-hez képest. Az időmérős tempónkkal nagy lépést tettünk előre, a vasárnapi teljesítményünkről viszont ez nem mondható el. Nem volt elég erős a végén.”