F1: A Ferrari is lezárta a Vettel-ügyet 1
F1: A Ferrari is lezárta a Vettel-ügyet 2

F1: A Ferrari is lezárta a Vettel-ügyet

F1: A Ferrari is lezárta a Vettel-ügyet

F1: A Ferrari is lezárta a Vettel-ügyet 6
F1: A Ferrari is lezárta a Vettel-ügyet 7
F1: A Ferrari is lezárta a Vettel-ügyet 8
Fotó megosztása:
F1: A Ferrari is lezárta a Vettel-ügyet 9

Miután a hét közepén felbukkant egy fedélzeti kamerás videó a Brazil Nagydíjról, amelyen Sebastian Vettel első pillantásra szabálytalanul, sárga zászlós szakaszon előzte meg a Toro Rossó-s Jean-Eric Vergne-t, a Ferrari levélben kérte az FIA-t az ügy tisztázására.
Úgy látszott, kétségessé válik a bajnokság végeredménye, de az felügyelőszervezet – más laikusokhoz és szakértőkhöz hasonlóan – arra jutott, hogy a világbajnok előzése szabályos volt, ugyanis egy pályabíró már a digitális kijelző előtt valódi zöld zászlóval feloldotta a tilalmat.
A Ferrari lépését igen sokan visszatetszőnek látták, még az F1 uraként emlgetett Bernie Ecclestone is nyíltan kritizálta a maranellóiakat.
A Ferrari ma közleményben tudatta, hogy a maguk részéről is lezártnak tekintik az ügyet. 
“Miután a versenyt követően pár nappal felbukkant az interneten a dolog, szükségessé vált, hogy tisztázódjanak a Vettel Vergne elleni előzésének körülményei, ezt kértük az FIA-tól. A levelünkkel egyáltalán nem állt szándékunkban megkérdőjelezni a futam végeredményét.” 
“De a világ minden tájáról ezernyi megkeresést kaptunk az ügyben, így kötelességünk volt felkérni a szövetséget az eset megvizsgálására, mert az az F1-es szurkolók szemében árnyékot vethetett volna a bajnokságra. A Ferrari tudomásul vette az FIA ma megérkezett válaszát, és ezzel lezártnak is tekinti az ügyet” – hivatkozott külső nyomásra a csapat.