F1: Hivatalosan nincs Vettel-ügy 1
F1: Hivatalosan nincs Vettel-ügy 2

F1: Hivatalosan nincs Vettel-ügy

F1: Hivatalosan nincs Vettel-ügy

F1: Hivatalosan nincs Vettel-ügy 6
F1: Hivatalosan nincs Vettel-ügy 7
F1: Hivatalosan nincs Vettel-ügy 8
Fotó megosztása:
F1: Hivatalosan nincs Vettel-ügy 9

Már közvetlenül a szezonzáró Brazil Nagydíj után felvetődött, hogy a versenyen harmadik világbajnoki címét megszerző Sebastian Vettel sárga zászlós, azaz tiltott szakaszokon előzhetett, de az első két vitatott eset gyorsan tisztázódott.
Később azonban megjelent egy új videó is, amelyen Vettel Jean-Eric Vergne Toro Rossója mellett ment el, állítólag ugyancsak sárga zászlós tilalom közben. Az első felvételeken egyértelműnek tűnt az eset, de aztán az újabb elemzések rámutattak, hogy a címvédő egy tilalmat feloldó, kézzel lengetett zöld zászló után előzött.
Az új felvételek napvilágra kerülése után a Ferrari levélben kért hivatalos állásfoglalást Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA).
A brit Autosport megkereste az FIA-t, a szervezetnél azt mondják, nincs Vettel-ügy.
A felügyelőszervezet véleménye egyezik a zöld zászlós verziót propagálókéval, azaz a 3. kanyarban, egyben a 3. marshalposztnál kezdődő sárga zászlós szakasz a digitális kijelzők elhelyezése szerint csak a 4. kanyar előtt 150 méterrel ért véget (ott volt zöld jelzés a fényzászlón), de a közbeeső “analóg” poszton egy valódi, élő marshal már jóval előbb lengetett egy feloldást jelző zöld zászlót, azaz Vettel előzése teljesen szabályos volt.
Az FIA hozzátette, hogy hivatalos óvás, felülvizsgálati kérelem egyetlen csapattól – beleértve a  Ferrarit is – sem érkezett.