F1: Hivatalos, Senna repül, jön a tesztpilóta 1
F1: Hivatalos, Senna repül, jön a tesztpilóta 2

F1: Hivatalos, Senna repül, jön a tesztpilóta

F1: Hivatalos, Senna repül, jön a tesztpilóta

F1: Hivatalos, Senna repül, jön a tesztpilóta 5
F1: Hivatalos, Senna repül, jön a tesztpilóta 6
Fotó megosztása:
A Williams ma délben bemutatta 2013-as pilótafelállását, a bejelentés nem hozott meglepetést. Pastor Maldonado marad, míg Bruno Sennát elküldik, hogy helyére az idén már 15 szabadedzésen bemelegített tartalékost, Valtteri Bottast ültessék. A finn pilóta már 2010 óta a grove-i alakulathoz tartozik, menedzsere a csapat társtulajdonosa, Toto Wolff.
“Mindig is az volt az álmom, hogy a Forma-1-ben versenyezhessek. Egészen különleges, hogy erre a sportág egyik legendás csapatánál lesz lehetőségem. Nagyon élveztem az eddigi három williamses évemet, otthon érzem magam a csapatnál, az volt a célom, hogy 2013-ban is maradhassak és versenyzővé léphessek elő. Alig várom az F1-es pályafutásom elindulását, sok sikert remélek a Williamsnél” – mondta Bottas.
Az alapító-főnök, Sir Frank Williams így kommentált:
“Pastor és Valtteri személyében két igazán izgalmas tehetség van nálunk, nagyon kíváncsi vagyok, mit hoz a 2013-as év a Williamsnek. Pastor folyamatosan bizonyította a gyorsaságát, és idén érettebbé is vált. Valtteri az egyik legtehetségesebb fiatal, akit valaha is láttam, nagy dolgokat várok tőle a jövőben. Ugyanakkor szeretnék most köszönetet mondani az idei kemény munkáért a távozó versenyzőnknek, Bruno Sennának, a legjobbakat kívánjuk neki a továbbiakhoz!”