F1: Vettel némán sírdogált 2

Sebastian Vettel a szezonzáró Brazil Nagydíjon minden nehézség ellenére beért a 6. helyen, 3 ponttal megelőzte Fernando Alonsót, így megnyerte a világbajnokságot. 
Három címével 25 évesen, legfiatalabbként került olyan legendák mellé, mint Jack Brabham, Jackie Stewart, Niki Lauda, Nelson Piquet és Ayrton Senna, azzal pedig, hogy sorozatban gyűjtötte be őket, még exkluzívabb klub tagja is lett: eddig csak a legendás Juan-Manuel Fangiónak és Michael Schumachernek sikerült  zsinórban ennyiszer győzni.
Vettel rádióadója a verseny során elromlott, így a friss bajnoktól nem hallhatott semmit a közönség a levezető körön, de utólag elárulta, hogy elsírta magát, miután leintették a célban.
“Igen, sírtam a sisak alatt. Szerencsére a rádió rossz volt, így nem kellett megint meghallgatni, mint 2010-ben” – mondta viccelődve a német Bildnek. 
“Régi képek jutottak eszembe, még akkoriból, amikor kisgyerekként először ültem gokartba. Után eszembe jutottak azok az emberek, akik segítettek a pályafutásom alatt. Elég hasonló volt ahhoz, mint 2010-ben Abu-Dzabiban, ugyanakkor az ember ilyenkor még teljesen a versenyben érzi magát. Ha megveregette volna valaki a vállamat, észre sem vettem volna.” 
Ez lemúlt négy évben sikert sikerre halmozó Red Bull-pilóta ugyanakkor harmadik címe birtokában is visszautasította a most visszavonult nagy elődhöz, Michael Schumacherhez való hasonlítgatását:
“Schumacher rekordjai még hihetetlenül távol vannak, egyszerűen nonszensz hozzá mérni engem!”